- -
UPV
 

QS rànquings per matèries

La UPV, reconeguda internacionalment com la millor universitat d'Espanya per a estudiar tant Enginyeria Agroalimentària i Forestal com Art i Disseny

[ 18/04/2024 ]

La Universitat Politècnica de València (UPV), que imparteix a l’Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agronòmica i del Medi Natural (ETSEAMN de la UPV) tant el Grau en Enginyeria Agroalimentària i del Medi Rural com el Grau en Enginyeria Forestal i del Medi Natural, és la millor universitat espanyola per a estudiar Agricultura i Ciències Forestals.

Així ho certifica la nova actualització del QS World University Rankings by Subject, feta pública fa uns minuts, i que reconeix la UPV com la 56a millor universitat del món per a cursar aquesta formació i la inclou dins de les 100 primeres globals en l'àmbit d'Art i Disseny.

Vuit podis nacionals

A nivell nacional, el QS per matèries atorga vuit podis a la institució dirigida per José E. Capilla, que és la millor d'Espanya en les citades Enginyeria Agroalimentària i Forestal i Art i Disseny; a més de la segona millor valorada en Enginyeria Química, i la tercera en Arquitectura, Enginyeria Civil, Enginyeria Elèctrica i Electrònica, Enginyeria Mecànica, Aeronàutica i Fabricació, i Estadística i Investigació Operativa.

Així mateix, és la quarta millor opció per a formar-se en Ciències dels Materials, i la cinquena en Informàtica i Química.

Destacada en 17 disciplines a nivell internacional, i entre les 200 primeres del món en 9 d’aquestes

Quant a la valoració global, QS destaca la UPV en un total de 17 disciplines, una més que en l’edició anterior, i la inclou dins de les primeres 200 del món en fins a 9 d’aquestes. En concret, a més de les ja indicades –Agricultura i Ciències Forestals (56) i Art i Disseny (51-100)–, es troba en aquest rang en: Arquitectura (101-150); Enginyeria Química (101-150); Enginyeria Civil (101-150); Enginyeria Mecànica, Aeronàutica i Fabricació (148); Enginyeria Elèctrica i Electrònica (151-200); Ciència dels Materials (151-200), i Estadística i Investigació Operativa (151-200).

A més, el prestigiós indicador també reconeix la UPV a nivell mundial en matèries com Informàtica (201-250), Matemàtiques (251-300), Ciències Ambientals (301-350), Física i Astronomia (301-350), Ciències Biològiques (451-500), Administració i Direcció d'Empreses (451-500) i Ciències Econòmiques i Econometria (451-500).

Millora en quatre de les cinc grans àrees analitzades

Els bons resultats obtinguts, al seu torn, s'emmarquen en una millora global que QS constata amb l'ascens de la UPV en quatre dels cinc grans camps analitzats i subdividits en disciplines.

Així, excepte en Ciències Socials i Gestió Empresarial, on la politècnica valenciana es manté en el mateix rang que l'any anterior, la institució dirigida per José E. Capilla puja tant en Enginyeria i Tecnologia (on passa de la posició 153 a nivell global a la 144) com en Ciències Naturals (de la 372 a la 354), Ciències de la Vida i Medicina (de la 501-520 a la 451-500) i Arts i Humanitats (de la 451-500 a la 401-450).

“En un escenari mundial tan competitiu com l'actual, és una raó més per a donar l'enhorabona a tota la comunitat de la UPV pel seu treball diari”

Tot just conèixer els resultats, José E. Capilla ha volgut transmetre un missatge de felicitació a totes les persones responsables d'aquest reconeixement.

“La veritat és que és una satisfacció, perquè en un escenari mundial enormement competitiu com l'actual, amb països apostant fortament pels seus sistemes universitaris, el fet que no sols ens estem mantenint, sinó que, fins i tot, entren noves titulacions en el top mundial i d’altres estan pujant, és una raó més per a donar l'enhorabona a tota la comunitat universitària de la UPV per tot el que fa en el seu treball diari”, ha assenyalat el màxim representant de la politècnica valenciana.

Un total de 4.982 universitats analitzades per Quacquarelli Symonds

Quacquarelli Symonds (QS), proveïdor líder mundial en serveis, analítiques i estudis dins del sector de l'educació superior, ha realitzat per a l'elaboració d'aquest rànquing una anàlisi comparativa de programes universitaris individuals pertanyents a 4.982 universitats.

A través de la valoració de quatre indicadors (reputació acadèmica, reputació dels ocupadors, cites per articles i índex h), QS avalua el treball de les universitats i l’agrupa en les cinc grans àrees de coneixement citades (Arts i Humanitats; Enginyeria i Tecnologia; Ciències de la Vida i Medicina; Ciències Naturals, i Ciències Socials i Gestió Empresarial), que posteriorment subdivideix en classificacions de 55 disciplines acadèmiques.

Més informació

Notícies destacades


Fins a 900€ per estudiant Fins a 900€ per estudiant
La UPV posa en marxa la seua convocatòria d'ajudes d'acció social per al present curs acadèmic
Lluita contra el ciberassetjament sexual a menors Lluita contra el ciberassetjament sexual a menors
La UPV ha organitzat el congrés internacional Enfocaments Interdisciplinaris per a la Protecció de la Infància en Internet, del projecte d'investigació Stoponsexgroom
Edicions Maior: 25 anys Edicions Maior: 25 anys
La UPV exhibeix una selecció excepcional de la històrica galeria balear, referència internacional de la gràfica contemporània
Activa el teu futur Activa el teu futur
El CFP organitza tallers, ponències i activitats per a donar a conèixer els títols propis de la UPV
Èxit de la nova edició del Fòrum d'Ocupació del campus de Gandia Èxit de la nova edició del Fòrum d'Ocupació del campus de Gandia
Més de 300 joves han assistit a la fira de l'ocupació, que ha reunit 44 entitats amb un centenar d'ofertes



EMAS upv