- -
UPV
 

Dues noves granges

La UPV, més de mig segle d'innovació agrària per a convertir-se en referència internacional de l'àmbit

[ 22/06/2023 ]

L'educació i la investigació de qualitat van necessàriament acompanyades d'una infraestructura concorde. Aquesta ha sigut, des de l’origen, una de les màximes que ha marcat el camí de la Universitat Politècnica de València (UPV) i que avui, després de dècades de treball en aquesta línia, la reconeix de manera unànime la totalitat de rànquings de prestigi internacional en l'àmbit universitari com a referència en el camp de les ciències agrícoles.

Al marge de les consideracions de caràcter global que l'assenyalen com la millor politècnica d'Espanya per damunt de l'eix Madrid-Barcelona (començant pel rànquing de Xangai, ARWU, reconegut com el més important del món), la UPV està acreditada com la millor universitat espanyola i entre les 50 primeres del món per a estudiar Enginyeria Agroalimentària i Forestal per Quacquarelli Symonds (QS); dins de les 100 primeres del món en qualitat educativa, innovació i infraestructures, i producció i consum responsables, per Times Higher Education (THE), i entre les 100 millors universitats del planeta per a estudiar tant Ciència i Tecnologia d'Aliments com Ciències Agrícoles, segons l'última edició del Global Academic Subject Rankings (l'indicador per matèries del rànquing de Xangai).

Tot això, a més de figurar entre les 200 universitats més destacades del món en Greenmetric, el rànquing mediambiental universitari per excel·lència.

Noves granges per a continuar contribuint al progrés de la producció ramadera

Tots aquests reconeixements són fruit d'una activitat constant iniciada fa més de 60 anys, també per descomptat a nivell d'infraestructures. No en va, la UPV ha inaugurat el 2023 dues noves granges, l’una per a la millora genètica de conills i l’altra de petits remugants, que donen continuïtat a nivell investigador i de formació d'estudiants a les creades el 1975 i el 1980, respectivament, i que s’han substituït per aquestes.

A aquestes instal·lacions singulars de la UPV se sumen d’altres de gran rellevància per a la producció animal, com la planta pilot de fabricació de pinsos, la planta pilot de fabricació de formatges o el laboratori d'anàlisi de llet, entre altres.

Més d’1,5 milions d'euros de finançament només per als projectes de l'ICTA en les noves instal·lacions

En constant adaptació a les necessitats actuals, la UPV continua treballant en els reptes del futur, i ho fa sota el guiatge del seu Institut de Ciència i Tecnologia Animal (ICTA), els projectes associats al qual només en aquestes noves instal·lacions compten amb un finançament pròxim al milió i mig d'euros.

Recerques realitzades a partir d'informació multiòmica, d'avaluació de la incorporació de subproductes vitivinícoles a l'alimentació de cabres lleteres, orientades a la transició ecològica i digital, o sobre la ramaderia de precisió aplicada a la millora del benestar animal i la reducció de l'impacte ambiental, són tan sols algunes de les que han rebut aquest finançament, destinat a continuar superant els citats reptes i mostra unívoca de la confiança en la UPV per a continuar liderant la innovació del sector.

Més informació

Notícies destacades


Fins a 900€ per estudiant Fins a 900€ per estudiant
La UPV posa en marxa la seua convocatòria d'ajudes d'acció social per al present curs acadèmic
Lluita contra el ciberassetjament sexual a menors Lluita contra el ciberassetjament sexual a menors
La UPV ha organitzat el congrés internacional Enfocaments Interdisciplinaris per a la Protecció de la Infància en Internet, del projecte d'investigació Stoponsexgroom
Edicions Maior: 25 anys Edicions Maior: 25 anys
La UPV exhibeix una selecció excepcional de la històrica galeria balear, referència internacional de la gràfica contemporània
QS rànquings per matèries QS rànquings per matèries
La UPV, reconeguda com a millor universitat d'Espanya per a estudiar tant Enginyeria Agroalimentària i Forestal com Art i Disseny
Activa el teu futur Activa el teu futur
El CFP organitza tallers, ponències i activitats per a donar a conèixer els títols propis de la UPV
Èxit de la nova edició del Fòrum d'Ocupació del campus de Gandia Èxit de la nova edició del Fòrum d'Ocupació del campus de Gandia
Més de 300 joves han assistit a la fira de l'ocupació, que ha reunit 44 entitats amb un centenar d'ofertesEMAS upv