- -
UPV
 

Benvingudes a la UPV

El rector José E Capilla es reuneix amb les 8 estudiants i 7 professores nouvingudes d'Ucraïna. El Centre Infantil Vera acull a la primera bebè ucraïnesa

[ 07/04/2022 ]

La Universitat Politècnica de València ha rebut a 8 estudiants i 7 professores d'Ucraïna, gràcies a un esforç extraordinari per ampliar l'abast del programa Erasmus Plus KA107 que permet les mobilitats amb països no pertanyents a la Unió Europea. Amb romanents d'altres anys, la UPV ha pogut armar aquestes 15 estades excepcionals que, en el cas de les professores, cobreixen el viatge i les despeses d'una setmana, i en el cas de les estudiants, arriben als tres mesos.

El rector de la UPV, José E. Capilla, els ha donat la benvinguda, al costat del vicerector d'Internacionalització i Comunicació, José F. Monserrat i altres representants de la institució. El rector ha expressat el compromís de la UPV amb la població d'Ucraïna i ha oferit al grup allotjament assequible, continuació d'estudis i suport. “La comunitat universitària de la UPV està totalment implicada”, ha afirmat Capilla.

Professores i alumnes fora de perill

La professora Iryna Lebedenko és una de les beneficiades. Fins al 24 de febrer, aquesta experta en Metodologia era la directora adjunta de l'Institut Ucraïnès-Espanyol, pertanyent a l'Odessa Polytechnic State University. L'Institut, creat el 2011, manté un fort vincle amb la UPV des que va signar un acord de col·laboració durant el mandat de l'ex rector Juan Juliá. Lebedenko va arribar a València a la fi de març amb el seu fill Maksym, de 14 anys. En l'actualitat, estan allotjats en un pis cedit pel personal de la UPV. “Ací em sent fora de perill”, ha dit Iryna.

Katerina Halenko, alumna també de l'Odessa Polytechnic State University, acabarà el curs a l'Escola Politècnica Superior de Ganida. Halenko afirma que se sent reconfortada per l'ajuda. “Veig el suport de la gent espanyola, l'amor i l'esperança. Em sent orgullosa i em dic a mi mateixa que tot anirà bé.”

La primera xiqueta ucraïnesa al Centre Infantil Vera

Katerina és també el nom de la bebè que va arribar fa unes setmanes amb la seua mare i un germà procedents de la ciutat ucraïnesa de Dnipro. Avui ja és una alumna totalment integrada al Centre Infantil Vera de la UPV. Katerina, de caràcter obert i sociable, és la primera de les xiquetes ucraïneses acollides a les aules. Pròximament es preveu l'arribada d'un altre xiquet més.

Notícies destacades


Referent en la universitat espanyola Referent en la universitat espanyola
El programa Generació Espontánia de la UPV celebra el seu primer congres al campus de Vera
Dos premis Nobel a la UPV Dos premis Nobel a la UPV
Roger Kornberg y Ben Feringa han visitat el campus de Vera
Rànquing 'El Mundo' Rànquing 'El Mundo'
La UPV, millor universitat d'Espanya per a estudiar Biotecnologia, Belles Arts, i Ciència i Tecnologia dels Aliments
Technovation Girls CV Technovation Girls CV
La UPV ha acollit la final de la competició, en la qual xiquetes i joves d'entre 8 i 18 anys desenvolupen les seues pròpies aplicacions
Matriculem-nos en valencià Matriculem-nos en valencià
La UPV promou la campanya que incideix en l'objectiu de triar el valencià com a llengua de la docència
Normativa de Progrés i Permanència Normativa de Progrés i Permanència
La UPV aprova flexibilitzar les condicions de progrés del seu alumnat. Només serà necessari aprovar 12 crèdits en el primer any d'universitat

EMAS upv