- -
UPV
 

Ajuda a l'alumnat més vulnerable

El rector de la UPV i el consul d'Ucraïna es reuneixen per a coordinar la campanya solidària: des d'assistència econòmica fins a serveis d'atenció psicològica

[ 07/04/2022 ]

El divendres 4 de març, el rector de la UPV José E. Capilla i el cònsol honorari d'Ucraïna a València Pablo Gil van mantenir una reunió al campus de Vera a la qual van assistir, a més, diversos vicerectors. Fruit d'aquesta sessió, la UPV va articular tota una bateria de propostes.

La primera mesura va consistir a contactar amb l'alumnat afectat per a oferir-li suport en aquests moments tan difícils. Des de llavors s'ha mantingut una comunicació fluida que ha servit per a informar-lo de les gestions que s'han duent a terme i de les iniciatives que s'han posat en marxa.

El protocol d'ajuda llançat per la UPV abasta diferents aspectes, des d'assistència econòmica fins a serveis d'atenció psicològica. En concret, els estudiants han pogut sol·licitar una ajuda d'Acció Social per causa sobrevinguda, que forma part del programa dissenyat per la Universitat Politècnica de València per a pal·liar aquelles situacions d'excepcional gravetat i protegir als estudiants que pateixen un perjudici econòmic greu que puga dificultar la continuació dels seus estudis. La convocatòria segueix oberta fins a la fi del curs.

A més, des de la UPV, se'ls ha oferit també assistència piscológica. En aquest sentit, el Gabinet d'Orientació Psicopedagògica Universitari és el servei de la UPV que brinda orientació de manera personal. Els especialistes del GOPU ajuden els estudiants no sols des del punt de vista acadèmic, sinó també amb una perspectiva integral, perquè, per exemple, puguen controlar l'ansietat i manejar l'estrès.

Des que es va iniciar la invasió, la UPV ha emprès una desena d'iniciatives com aquesta per a intentar pal·liar la situació d'excepcional gravetat que viuen les persones afectades per la guerra. Si vols conèixer-les totes, fes cilc en els enllaços que trobaràs en Més informació.

Notícies destacades


Referent en la universitat espanyola Referent en la universitat espanyola
El programa Generació Espontánia de la UPV celebra el seu primer congres al campus de Vera
Dos premis Nobel a la UPV Dos premis Nobel a la UPV
Roger Kornberg y Ben Feringa han visitat el campus de Vera
Rànquing 'El Mundo' Rànquing 'El Mundo'
La UPV, millor universitat d'Espanya per a estudiar Biotecnologia, Belles Arts, i Ciència i Tecnologia dels Aliments
Technovation Girls CV Technovation Girls CV
La UPV ha acollit la final de la competició, en la qual xiquetes i joves d'entre 8 i 18 anys desenvolupen les seues pròpies aplicacions
Matriculem-nos en valencià Matriculem-nos en valencià
La UPV promou la campanya que incideix en l'objectiu de triar el valencià com a llengua de la docència
Normativa de Progrés i Permanència Normativa de Progrés i Permanència
La UPV aprova flexibilitzar les condicions de progrés del seu alumnat. Només serà necessari aprovar 12 crèdits en el primer any d'universitat

EMAS upv