- -
UPV
 

De Venècia a Atenes

UniRaid UPV Team, que cerca patrocinadors i col·laboradors, repartirà roba, joguets, instruments i material escolar durant la pròxima edició del ral·li

[ 18/02/2021 ]

Miguel Millet, Carles Ceresola i Joan Ribera, estudiants del Grau d'Enginyeria Mecànica del campus d'Alcoi de la Universitat Politècnica de València (UPV), conformen UniRaid UPV Team, l'equip que participarà del 5 al 15 d'agost en UniRaid Europe, el ral·li dirigit a estudiants que recorrerà un total de vuit països repartint material solidari a les zones més desfavorides d'aquests.

En concret, els alumnes de la UPV distribuiran més de 40 quilos de roba, joguets, instruments i material escolar durant les 10 etapes, que transcorreran per Itàlia, Eslovènia, Croàcia, Bòsnia i Hercegovina, Montenegro, Albània, Macedònia del Nord i Grècia.

A Carles i Joan, que van participar l'any passat en el raid tradicional africà d'UniRaid repartint més de 70 quilos de material, s'incorpora enguany Miguel gràcies a la modificació del reglament, que ara permet fins a tres participants per equip (en l'edició del 2020, el màxim n’era de dos).

Junts, els tres afrontaran la nova variant europea del ral·li, en el qual participen estudiants de 18 a 28 anys amb vehicles d’una antiguitat superior als 20 anys (exclosos els 4x4).

El Peugeot 205 del 1982, del desert del Marroc a creuar els Balcans

Per a afrontar el repte, l'UniRaid UPV Team comptarà novament amb el seu Peugeot 205 del 1982, recuperat pels estudiants de l’anterior estat d'abandó per al ral·li de l'any passat.

Després de posar-lo a punt pel que fa a corretges i filtres, i afegir-li la protecció del motor, la peça que cobreix el càrter, la instal·lació completa de llums i els enganxaments de davant i de darrere, el cotxe va recórrer sense problema els més de 3.500 quilòmetres del desert del Marroc durant l’UniRaid 2020, i està completament preparat, ara, per a creuar els Balcans de nord a sud.

5.000 euros en despeses

Mentre esperen l'arribada del raid a l'estiu, l'objectiu de l'equip, ara mateix, és aconseguir el material solidari que cal transportar i al voltant de 5.000 euros per a cobrir les despeses estimades (combustible, inscripció, manteniment del vehicle i material solidari).

Amb aquesta finalitat, els estudiants de la UPV aspiren a trobar patrocini i col·laboracions que els ajuden –de forma no necessàriament econòmica– a afrontar el raid. Si vols donar-los suport, contacta amb ells a través d'uniraidupvepsa@gmail.com.

Notícies destacades


Construeix amb el teu coneixement Construeix amb el teu coneixement
Un equip UV-UPV guanya el premi Ford Community Challenge Apadrina la Ciència, dotat amb 5.000 €
ENHANCE, supercampus europeu ENHANCE, supercampus europeu
La UPV i les altres 6 universitats tecnològiques europees del consorci ENHANCE ajuden a dissenyar l'educació superior de la societat post COVID
50 anys de l'ETS d'Enginyeria d'Edificació 50 anys de l'ETS d'Enginyeria d'Edificació
L'escola programa activitats durant el 2021 per a celebrar el seu aniversari
Els científics UPV més citats del planeta Els científics UPV més citats del planeta
Avelino Corma, número 1 d'Espanya i top 30 global en la llista de la Universitat de Stanford, que classifica als prop de 160.000 investigadors més destacats del món
Dia Internacional de la Dona Dia Internacional de la Dona
La UPV commemora el Dia Internacional de la Dona amb diverses activitats reivindicatives en els seus tres campus
QS World University Rankings QS World University Rankings
La UPV és la millor universitat espanyola per a estudiar Agricultura i Ciències Forestals

EMAS upv