- -
UPV
 

Ramón Esteve, Alumni Destacat 2020

L'arquitecte, reconegut per la seua trajectòria, el seu prestigi i la seua contribució a la promoció de la imatge i les finalitats de la UPV

[ 23/10/2020 ]

L'arquitecte Ramón Esteve ha rebut, de mans del rector de la Universitat Politècnica de València (UPV), Francisco Mora, la distinció que li reconeix com Alumni Destacat 2020, guardó que la institució acadèmica atorga des de 2016 al membre del col·lectiu Alumni més rellevant per la seua trajectòria professional i personal, el seu reconegut prestigi, la seua labor social, i per haver contribuït, de forma notòria, a la promoció de la imatge i finalitats de la UPV.

Esteve, que durant l'acte de lliurament ha assenyalat que és “un honor rebre el reconeixement d'Alumni Destacat d'aquesta universitat per tot el que aquesta ha significat i significa en el meu desenvolupament tant professional com personal”, ha afegit que “sens dubte, aquesta distinció és fruit dels valors que la UPV porta en el seu ADN, els quals contagia a tots aquells que alguna vegada hem passat per les seues aules”.

Incansable defensor de l'excel·lència acadèmica

La proposta de concessió, realitzada per l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura (ETSA-UPV) i aprovada pel Consell de Govern UPV, incideix en què Esteve és “un incansable defensor de l'excel·lència acadèmica i els valors humanístics, artístics i tècnics de la UPV, a la qual reivindica en totes les seues publicacions i intervencions”.

Així mateix, el text destaca que “el seu component humà, i la seua filosofia personal i professional queden expressades en tota la seua obra, plena d'edificis assistencials i de serveis públics: sanitaris, docents o culturals”.

Premi Land Rover Born 2018 per la seua rehabilitació de l'edifici Bombes Gens

Nascut a València en 1964, Ramón Esteve es va llicenciar en 1990 a l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Madrid i, només un any després, va fundar el “Ramon Esteve Estudio d'Arquitectura”, on actualment treballa una vintena de professionals.

Doctor en Arquitectura per la UPV, Esteve va ser professor associat en l'assignatura Projectes III, des de 2005 fins a 2018, en l'ETSA-UPV, on va tutelar a infinitat d'egressades i egressats que han iniciat la seua marxa professional en el seu estudi.

Considerat per la revista Forbes una de les cent ments més creatives, Esteve va rebre a Milà, en 2018, el premi Land Rover Born, en la categoria d'Arquitectura, per la rehabilitació de l'edifici Bombes Gens de València, l'antiga fàbrica art decó de 1930 que actualment acull la Fundació Per Amor a l'Art.

Predecessors premiats

Enguany, a diferència de les edicions anteriors, en les quals el lliurament es duia a terme durant el Dia Alumni, reunint milers de persones a la UPV, la pandèmia ha obligat a realitzar un acte íntim a la sala de juntes de Rectorat.

En qualsevol cas, el nom de Ramón Esteve s'uneix, amb tot mereixement, al dels seus 4 predecessors: Sara Perales, enginyera de camins, canals i ports (2019); José Vicente Tomás, enginyer tècnic industrial (2018); Enrique Belda, enginyer de camins, canals i ports (2017) i Carlos Ledó, enginyer agrònom (2016).

Més informació

Notícies destacades


Acabar amb la pobresa infantil a Espanya augmentaria el PIB un 5'7% Acabar amb la pobresa infantil a Espanya augmentaria el PIB un 5'7%
La pobresa infantil a Espanya, a debat en unes jornades organitzades per la Càtedra d'Infància i Adolescència de la UPV, a Torrevella
QS rànquings per matèries QS rànquings per matèries
La UPV, reconeguda com a millor universitat d'Espanya per a estudiar tant Enginyeria Agroalimentària i Forestal com Art i Disseny
L''Escola de Disseny' canvia de nom L''Escola de Disseny' canvia de nom
L'ETSEADI (Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Aeroespacial i Disseny Industrial) substitueix la denominació d'ETSED
La UPV, en la semifinal de Solo de Ciencia La UPV, en la semifinal de Solo de Ciencia
Entre els deu semifinalistes, es troben Miguel López, investigador del CVBLab-Human Tech i Carolina Rober, doctoranda en la UPV
Primers passos del museu Ciéncia fallera de la UPV Primers passos del museu Ciéncia fallera de la UPV
La UPV celebra l'acte de lliurament de premis del I concurs "La Ciència a les Falles". Els ninots guanyadors, els primers d'aquest nou museu de la universitat
UPV-CLÍNIC UPV-CLÍNIC
La UPV i INCLIVA signen un conveni per a impulsar conjuntament la innovació en l'àmbit de la salutEMAS upv