- -
UPV
 

Excel·lència i vocació internacional

La UPV, top 5 nacional i líder de la Comunitat en Horizon 2020, el programa marc d'R+D+I de la Unió Europea

[ 30/07/2020 ]

El Ministeri de Ciència i Innovació va publicar la setmana passada els resultats provisionals corresponents a la participació espanyola en el programa marc d'R+D+I de la Unió Europea 2014-2019 i, a falta de consolidar les dades del 2020 –últim any de l'actual programa Horizon 2020 (H2020)– la Universitat Politècnica de València (UPV) destaca com la millor universitat de la Comunitat Valenciana per retorn en H2020 i se situa dins dels 5 primers llocs de totes les universitats del país.

En la classificació general, que inclou tant centres universitaris com públics d'investigació, empreses, associacions, etcètera, la UPV figura com una de les principals entitats espanyoles en lideratge de projectes H2020.

En total, la UPV ha liderat 19 projectes col·laboratius al llarg d'aquests anys, la qual cosa la situa com la setena entitat del país, i segona universitat, empatada amb la Universitat Politècnica de Madrid (UPM), i només per darrere, en aquest aspecte, de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

Quant al volum total d'activitats de recerca i innovació, la UPV n’ha participat en 142, superant la suma de la resta d'universitats públiques valencianes, que se situa en 140. Així mateix, de totes aquelles en què ha participat, n’ha coordinat un total de 27.

Lideratge industrial i TIC

José E. Capilla, vicerector d'Investigació, Innovació i Transferència, ha valorat aquestes xifres subratllant que “constaten l'excel·lència del personal investigador i de gestió de l'R+D+I de la UPV, la vocació internacional de l'activitat investigadora i de transferència realitzada, i la forta col·laboració amb l'empresa, també en l'àmbit europeu”.

Així mateix, Capilla incideix al seu torn en el fet que, en l'àmbit del lideratge industrial i les tecnologies de la informació i les comunicacions (TIC), la UPV és la universitat espanyola amb majors retorns i una de les entitats més importants del país.

Espanya, quart país en retorns

A nivell estatal, segons l'informe elaborat per la Direcció de Programes de la Unió Europea (UE) i Cooperació Territorial del Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial (CDTI), Espanya es consolida com el quart país en retorns, per darrere d'Alemanya (16,4%), el Regne Unit (14%) i França (12,3%), amb un 10,1% i 4.761,6 milions d'euros obtinguts de les convocatòries adjudicades del programa.

En concret, en les convocatòries adjudicades el 2019, Espanya ha rebut 1.067 milions d'euros en subvencions, la major quantitat aconseguida pel país, del programa marc, en un sol any, cosa que eleva el retorn al 10,4%.

Pel que fa a la distribució territorial de la subvenció espanyola, les cinc primeres comunitats autònomes concentren més del 80% del retorn espanyol. La primera és Catalunya, amb el 28,3% de fons, seguida per la Comunitat de Madrid (25,6%), el País Basc (14,5%), la Comunitat Valenciana (8,6%) i Andalusia (6,2%).

Notícies destacades


Visita-la! Visita-la!
El programa de Càtedres d'Empresa UPV estrena la seua nova pàgina web, que inclou normativa, preguntes freqüents, llistat d'existents, etc.
JARTE JARTE
Naix la primera revista d'investigació del Campus d'Alcoi UPV. El número inicial, ja disponible
Nou conveni marc Nou conveni marc
La UPV, de la mà de València Capital Mundial del Disseny 2022 a nivell cultural, científic i educatiu
La UPV, referència internacional en el disseny dels xips del futur La UPV, referència internacional en el disseny dels xips del futur
José Capmany i Daniel Pérez analitzen en 'Nature' la fotònica programable, clau per al futur de la computació quàntica i el cotxe autònom
Mednight Mednight
Universitats i centres d'investigació de la Regió de Múrcia i la CV organitzen la Nit Mediterrània de les Investigadores
Rànquing Webometrics Rànquing Webometrics
Avel·lí Corma, investigador de l'ITQ (UPV-CSIC), entre els 300 científics més influents del món

EMAS upv