- -
UPV
 

Joves enginyeres en Disseny

L'exposició, que s'inaugurarà el pròxim 6 de març a la Biblioteca de la Dona de València, mostra la trajectòria de 14 joves enginyeres formades a l'ETSED en l'última dècada

[ 25/02/2020 ]

El pròxim divendres, 6 de març, s'inaugura a la Biblioteca de la Dona de València l'exposició "Joves enginyeres en Disseny", en la qual es mostra la trajectòria professional de 14 joves enginyeres de Disseny, formades a l'ETSED de la Universitat Politècnica de València al llarg de l'última dècada, i s'analitza la seua experiència des d'un perfil actual i competitiu.

La mostra, que està comissariada per les professores Marina Puyuelo Cazorla i Lola Merino Sanjuán, del Departament d'Expressió Gràfica a l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria del Disseny de la UPV, es podrà visitar fins al 6 d'abril, i l'objectiu fonamental és el de parlar de disseny des de l'enginyeria i donar visibilitat al paper de les dones en aquest perfil professional.

Donar visibilitat al rol de la dona en aquest perfil professional

Coincidint amb el Dia Internacional de la Dona (8 de març), aquesta exposició es proposa "com un pretext per a parlar de disseny des de l'enginyeria i donar visibilitat al rol de la dona en aquest perfil professional.

L'enginyeria és un àmbit del coneixement que, com molts altres, no té gènere perquè es tracta de l'aplicació del pensament a produir solucions a diferents qüestions que no queden lligades ni identificades per tal supòsit/procedència. No obstant això, és un fet que l'exercici professional sí que e té. Per això, ens ha semblat important i una contribució positiva sumar-nos a donar visibilitat a aquest perfil professional que és part del nostre centre i que recull tantes experiències interessants", assenyalen les professores Marina Puyuelo i Lola Sanjuán.

Com deia Leonardo Da Vinci: "Estudia primer la ciència i després la pràctica que naix d'aquesta ciència", i això és el que caracteritza la pràctica del disseny en els nostres dies. I aquesta exposició és una bona mostra d'això que, a més, convida a reflexionar sobre el paper de les dones en les enginyeries i a familiaritzar-les amb aquestes eixides laborals.

Notícies destacades


Atenea 2020 Atenea 2020
Art, moda i tecnologia sostenible en la tercera edició del Congrés Internacional Atenea
Premi Nacional de Fotografia 2020 Premi Nacional de Fotografia 2020
El Ministeri de Cultura i Esport distingeix la fotògrafa i professora de la UPV, Ana Teresa Ortega Aznar
Víctor Masot, alumno 14 Víctor Masot, alumno 14
Víctor Masot estudia Ingeniería Aeroespacial en la UPV
Premio Nacional de Investigación 2020 Premio Nacional de Investigación 2020
El catedràtic de la UPV, José Capmany, guardonat amb el Premi Leonardo Torres Quevedo, en l'àrea d'Enginyeries
Investigadors UPV-CSIC responen Investigadors UPV-CSIC responen
Quin impacte podria tenir en la pandèmia l'ús primerenc d'antivirals? I si no arriben?
'Paisaje de Puerto Vallarta' 'Paisaje de Puerto Vallarta'
Álex Marco, licenciado en Bellas Artes por la Universitat Politècnica de València, gana la II Bienal Isabel Comenge

EMAS upv