- -
UPV
 

2a fase de Healthy Loneliness

La UPV i Les Naus amplien el radi d'acció per a combatre la soledat no desitjada de les persones grans als barris de Sant Isidre, La Roqueta i Els Poblats Marítims

[ 15/01/2020 ]

La segona fase del projecte Healthy Loneliness, el projecte europeu que combat la soledat no desitjada de les persones majors, i en el qual participa, juntament amb altres institucions, el Grup d'Innovacions Tècniques per a la Salut i el Benestar (SABIEN) de l'Institut de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (ITACA) de la Universitat Politècnica de València (UPV), ja està en marxa.

Healthy Loneliness -que proporciona eines a les persones grans que estan a soles perquè puguen combatre el sentiment de soledat no desitjada, augmentar la seua autoestima i tenir un envelliment actiu i saludable- va realitzar durant el 2019 nombroses activitats i tallers.

Finançats per EIT Health, en aquests van participar al voltant de 80 persones grans del barri d'Algirós de la ciutat de València, així com 50 professionals de la salut, serveis socials, empreses i ONG que treballen en l'àrea.

Novetats per al 2020: adaptació específica a cada barri i formació de personal per a donar continuïtat al projecte

Ara, amb vista a la segona fase, que es desenvoluparà enguany, el projecte ha estès el seu àmbit d'actuació, afegint a Algirós els barris de Sant Isidre, La Roqueta i Els Poblats Marítims, als quals podrien afegir-se més en les pròximes dates.

Com a conseqüència de l'anàlisi dels resultats de l'avaluació de l'any passat, per a aquest 2020 s'incorporaran algunes novetats, com l'adaptació dels tallers a les necessitats específiques de cada barri i la formació de personal voluntari perquè la lluita contra la soledat no desitjada tinga continuïtat una vegada finalitzat el projecte.

Les Naus i la UPV, responsables del projecte a València

En la reunió preparatòria de la segona fase d'Healthy Loneliness -a més del Grup SABIEN de l'ITACA de la UPV i Les Naus, responsables d'aquest a la ciutat de València- han participat la resta de socis del projecte: E-Seniors (París), la Universitat de Lodz (Polònia) i les dues institucions que s'incorporen al projecte en la present edició, la Universitat de Coïmbra (Portugal) i la Xarxa de Col·laboració de Llocs de Referència (RSCN), fòrum europeu d'innovació sobre envelliment actiu i saludable.

Durant la jornada, Carlos Galiana, regidor d'Innovació i Gestió del Coneixement de l'Ajuntament de València, ha recalcat que "la soledat no desitjada en les persones majors és un problema al qual hem de fer front i que afecta, també, la seua salut. A la nostra ciutat, hi ha més de 40.000 persones majors de 64 anys que viuen a soles. D'elles, tres de cada quatre són dones".

Juntament amb Les Naus i el Grup SABIEN de l'ITACA de la UPV, han col·laborat en el projecte diverses àrees de l'Ajuntament de València: Mercats, Oficina de l'Energia, Serveis Socials i Persones Majors.

Jornada "La soledat a València"

Els resultats de la primera fase del projecte Healthy Loneliness, duta a terme durant el 2019, es presentaran en la jornada "La soledat a València", que se celebrarà el pròxim 28 de gener al centre d'innovació Les Naus.

Notícies destacades


Visita-la! Visita-la!
El programa de Càtedres d'Empresa UPV estrena la seua nova pàgina web, que inclou normativa, preguntes freqüents, llistat d'existents, etc.
JARTE JARTE
Naix la primera revista d'investigació del Campus d'Alcoi UPV. El número inicial, ja disponible
Nou conveni marc Nou conveni marc
La UPV, de la mà de València Capital Mundial del Disseny 2022 a nivell cultural, científic i educatiu
La UPV, referència internacional en el disseny dels xips del futur La UPV, referència internacional en el disseny dels xips del futur
José Capmany i Daniel Pérez analitzen en 'Nature' la fotònica programable, clau per al futur de la computació quàntica i el cotxe autònom
Mednight Mednight
Universitats i centres d'investigació de la Regió de Múrcia i la CV organitzen la Nit Mediterrània de les Investigadores
Rànquing Webometrics Rànquing Webometrics
Avel·lí Corma, investigador de l'ITQ (UPV-CSIC), entre els 300 científics més influents del món

EMAS upv