- -
UPV
 

Fes-te sòcia o soci d'Esports UPV!

Gaudeix de les seues instal·lacions, activitats i competicions per 45€ (alumnat) o 65€ (PAS/PDI) des de l'1 de gener fins al 31 de juliol del 2020

[ 09/01/2020 ]

La Universitat Politècnica de València (UPV), a través del Servei d'Esports, ha posat ja en marxa el seu programa esportiu per al segon semestre del curs acadèmic 2019-2020.

A través d'aquest, la UPV ofereix, tant a la comunitat universitària com a persones externes que així ho desitgen, l'oportunitat de fer esport amb quotes reduïdes i una oferta molt variada, als més de 51.000 m2 d'instal·lacions dels tres campus que té, des de l'1 de gener fins al 31 de juliol del 2020.

Accés a activitats i escoles esportives, reserva d'instal·lacions i participació en competicions

La condició de soci o sòcia d'Esports de la UPV permet a la persona usuària configurar-se el programa al seu gust, amb accés a les instal·lacions per a ús individual (des de les 7.30 h fins a les 22.30 h, generalment), i reserva d'aquestes de forma gratuïta per a jugar amb altres socis i sòcies, o amb quotes molt reduïdes per a jugar amb persones invitades.

En aquest sentit, cal assenyalar que les reserves d'instal·lacions poden fer-se des de l'app de la UPV Reserves, disponible per a la descàrrega, de manera completament gratuïta, en el portal Poliapps.

Així mateix, socis i sòcies poden accedir sense quotes addicionals als programes En Forma i Aula Salut (encaminat a la promoció de l'oci, la forma física i la salut), i participar en les competicions de la UPV d'esports d'equip, raqueta i individuals.

A més, es pot accedir sense quota o amb una quota molt reduïda a les escoles esportives de tir amb arc, esgrima, iniciació al futbol sala o voleibol femení, touch rugby, bàdminton, vòlei platja, patinatge, tennis de taula, atletisme, carrera, escalada, tennis i pàdel. Al seu torn, també es pot participar en les sessions tècniques de tecnificació d'escacs i pilota valenciana.

Més de 70 especialitats esportives i moltes novetats

En total, la UPV ofereix més de 70 especialitats esportives per a la diversió i la millora de la salut de la comunitat universitària. Com a novetats d'aquest segon semestre, destaca l'ampliació del Programa de portes obertes (del 7 al 10 de gener), que abastarà no solament els programes En Forma i Aula Salut, sinó també les escoles de pàdel i tennis, el Programa Sènior i, fins al 31 de gener, tot un programa especial d'escoles esportives.

En el programa del segon semestre, s'ofereixen més de 300 hores setmanals de musculació, ciclisme de sala, fitnes, zumba, aeròbic amb boxa, entrenament amb barres, graons, Pilates, ioga, balls llatins, etc. Com a novetat, cal destacar el HIIT, una proposta que causarà sensació per la seua rapidesa i intensitat, clau per a cremar greix a través d'entrenaments d'intervals d'alta intensitat. Una altra activitat nova ressenyable és l'animació esportiva (cheerleading), que naix en el programa Aula Salut per a donar resposta a les persones interessades en gimnàstica acrobàtica, coreografia i balls en equip.

Si el que se cerca és competir, la UPV ofereix aquest quadrimestre competicions, en format de lliga o tornejos, en les modalitats de frontennis, raquetbol, tennis de taula, bàdminton, futbol sala, futbol 7, bàsquet, vòlei platja 2x2, rugbi 7, voleibol i handbol, a més d'esports individuals com trail, escalada o tir amb arc. Al seu torn, cal subratllar que la lliga d'esports de pàdel, tennis i esquaix incorpora els encontres segons nivells de joc, a fi d'augmentar l'emoció i afavorir la competició fins al final.

Accions formatives sobre activitat física i esport

D'altra banda, si el que es vol és aprendre sobre temes relacionats amb l'activitat física i l'esport, la UPV ofereix accions formatives per a completar currículums acadèmics amb ECTS sobre esport i salut, d'altres relacionades amb àrees de coneixement de la UPV i, juntament amb això, cursos vinculats a l'entrenament esportiu.

A més, en el cicle de xarrades Parlem d'esport, la UPV ofereix a tota la comunitat universitària, de manera gratuïta, l'oportunitat de conversar i conèixer de primera mà els últims avanços en matèria d'esport i tecnologia realitzats a la nostra Universitat. Amb aquesta finalitat, aquest cicle de xarrades compta amb la presència de professionals de reconegut prestigi que desenvolupen la seua activitat investigadora en l'àmbit de l'esport.

Com a colofó a aquest segon semestre esportiu 2019-2020, l'alumnat i el personal de la UPV podran gaudir dels esdeveniments estrella del curs: la Cursa de la Dona (l'última de les del VII Circuit UPV, el 5 de març), el Trofeu Intercampus (entre els tres campus, el 26 de març), el Trofeu UPV (entre els centres de la UPV, el 14 de maig) i el Trofeu de Vela (9 i 10 de maig), i també -com a dies commemoratius- el Dia de l'Esport (6 d'abril) i els dies de la Universitat Sènior i l'Esport (5 de març i 21 de maig).

Representar la UPV

Juntament amb tot això, també hi ha la possibilitat de representar la UPV formant part de les seues seleccions i participar en el Campionat Autonòmic d'Esport Universitari junt amb altres estudiants de les universitats de la Comunitat Valenciana; classificar-se per als Campionats d'Espanya Universitaris, i, fins i tot, representar la nostra Universitat en les més prestigioses competicions internacionals.

Finalment, es pot trobar tota la informació en el programa complet del segon quadrimestre 2019-2020 específic per a cada campus en la web d'Esports: Gandia, Alcoi i Vera.

Notícies destacades


U-Ranking 2020 U-Ranking 2020
La UPV repeteix com a número 1 d'Espanya en docència i és la millor universitat de la Comunitat, a més, tant en investigació com en la classificació general
Allotjament d'estudiants Allotjament d'estudiants
La UPV facilita informació sobre més de 200 ofertes de lloguer de pisos i 25 residències i col·legis majors en les rodalies dels seus tres campus
Programes acadèmics Programes acadèmics
La UPV ofereix l'opció de garantir l'accés al màster consecutiu en la preinscripció de grau
Demostren per què l'alcohol continua danyant el cervell després de deixar de beure Demostren per què l'alcohol continua danyant el cervell després de deixar de beure
Una investigació europea amb participació de la UPV explica com el sistema immune participa en les alteracions cerebrals que provoquen l'addicció
Notes de tall Notes de tall
Coneix les del curs passat i orienta't sobre els títols amb més demanda. Què fer si la teua nota és inferior a la del grau que vols estudiar?
Simulador de notas Simulador de notas
Selecciona el grau que desitges estudiar i calcula la teua nota d'admissió a partir dels teus resultats en batxillerat i les PAU

EMAS upv