- -
UPV
 

V Queda't

25 empreses de primer nivell nacional i internacional, a la caça del talent jove de la UPV

[ 02/12/2019 ]

25 empreses de prestigi nacional i internacional han acudit a la Universitat Politècnica de València (UPV) per a conèixer, de primera mà, a un centenar de joves amb un perfil curricular brillant durant la jornada final de Queda't, el programa de captació de talent impulsat pel Vicerectorat d'Ocupació i Emprenedoria de la institució acadèmica dirigida per Francisco Mora.

Iniciativa pionera en les universitats públiques espanyoles, Queda't porta 5 anys reunint responsables de recursos humans de grans companyies amb 100 talents universitaris -en total, amb els de la present edició, 500- prèviament seleccionats entre centenars d'aspirants. Durant l'esdeveniment, com cada any, els estudiants i titulats/as han participat en diverses dinàmiques per a demostrar les seues capacitats.

Facilita la seua incorporació al mercat laboral

Mitjançant aquest programa, la UPV persegueix premiar a aquells estudiants i titulats que han sigut seleccionats tant pel seu expedient acadèmic com per la seua formació en competències transversals, ajudant-los a incorporar-se al mercat laboral en empreses de gran prestigi i compromeses amb l'ocupació.

Des de la posada en marxa del programa Queda't, més de 200 joves universitaris han aconseguit ocupació en algunes de les empreses que donen suport a aquesta iniciativa.

Un 64% dels participants en l'edició anterior, treballant en les empreses col·laboradores

"Tenim molt bons resultats amb aquesta iniciativa", afirma el rector de la UPV. "De fet, un 64% dels joves participants en la passada edició de Queda't estan treballant en les empreses que col·laboren en el programa i, a més, ocupen molt bons llocs", destaca.

"D'altra banda", afirma Mora, "un dels valors afegits a assenyalar d'aquest programa és que la selecció es fa atenent un ric ventall de paràmetres. No solament es basa en el currículum, sinó que també té en compte capacitats personals, competències transversals, habilitats per al treball en equip, etc. Les empreses que han acudit a la fase final del programa que ha tingut lloc al campus de la UPV han pogut veure com treballen aquests 100 seleccionats sense saber quina és la seua titulació. Només veuen una persona que creuen que és adequada per a les seues empreses i únicament després és quan coneixen aqueixa informació".

Cegos, responsable de posar a prova als seleccionats

Per a aconseguir els objectius del programa, la consultora internacional Cegos, especialista en processos de selecció, ha posat a prova la destresa i habilitats dels joves, durant 4 hores, a través d'una dinàmica en la qual s'ha plantejat als participants un repte a resoldre.

Entretant, els observadors de les empreses han recorregut els diferents grups, detectant fortaleses i qualitats en cadascun dels participants. Després de la dinàmica d'equip, la defensa individual de les solucions aportades als reptes plantejats ha oferit l'oportunitat definitiva als headhunters de perfilar la seua selecció.

Enguany, el grup guanyador ha sigut el format per Enrique Algarra, Alicia Alonso, Jesús Francés, Christen Blom-Dahl, Cristina Avellán, Marc Bosch, Josep García, José Manuel Requena, Ester Serra i Elena Vidal.

Què cerquen les empreses?

Per a Germán Nogués, un dels participants en la present edició -estudiant d'enginyeria aeronàutica i membre de l'equip Formula Student de la UPV-, "Queda't suposa una oportunitat per a adquirir pràctica en processos de selecció i entrar en contacte amb importants multinacionals a les quals no podríem accedir si no existiren programes com aquest que impulsa la UPV".

Quant a què cerquen les empreses, en la seua opinió, "no solament a joves amb excel·lents expedients acadèmics, sinó a gent amb capacitat de resolució de problemes, creatius i capaços de prendre decisions sota pressió".

L'esdeveniment, en aquesta cinquena edició, ha comptat amb la participació d'Acciona, Airbus, Amazon, Between, Celestica, Consum, Dacsa, Faurecia, Fermax, Ford, GH Induction, GMV, Grefusa, Huawei, Lafarge Holcim, Lidl, Mysphera, Power Electronics, Grup Pavasal, PWC, SRG Global, Stadler, Sothis, S2 Grup i Torrecid.

José Antonio Redondo, gerent de relacions laborals de Ford, ha recordat, per a finalitzar, la "llarga trajectòria de col·laboració amb la UPV" de la seua empresa, i la seua satisfacció amb el programa: "Hem participat en Queda't des de la seua primera edició, en la qual contractarem a diversos joves entre els quals es trobava una jove enginyera que avui ocupa la gerència d'enginyeria en la nostra planta de motors. És un programa molt interessant que ens permet incorporar talent juvenil a les nostres plantilles veteranes, la qual cosa ens ha proporcionat uns magnífics resultats".

Més informació

Notícies destacades


Adrián de Arriba i Miguel Fernández Adrián de Arriba i Miguel Fernández
Dos alumnes del MAAPUD de la UPV assoleixen un 2n premi en Europan 15 Espanya
Universitat hispanoparlant líder a nivell mundial Universitat hispanoparlant líder a nivell mundial
Més de 2 milions de persones han triat ja els cursos en línia oberts i massius de la UPV per a formar-se
En el top de les universitats verdes En el top de les universitats verdes
GreenMetric situa la UPV entre les millors universitats del món en sostenibilitat
Warhol, Spoerri, Cage, Ruscha, Yoko Ono... Warhol, Spoerri, Cage, Ruscha, Yoko Ono...
Una selecció de la col·lecció UPV de llibres d'artista, exposada fins al 12 de gener a La Nau
HCR 2019 HCR 2019
Sis investigadors que treballen a la Universitat Politècnica de València, entre els més influents del món
Setciències Setciències
Nous capítols del programa de divulgació científica per als més menuts produït per UPV TV

EMAS upv