- -
UPV
 

En l'elit universitària internacional

La prestigiosa revista científica 'Nature' situa la Universitat Politècnica de València entre les cent millors universitats joves del món

[ 04/11/2019 ]

La publicació Nature situa la Universitat Politècnica de València entre les cent millors universitats del món. Així ho recull en el Young Universities Nature Index 2019, rànquing que analitza la recerca desenvolupada en el camp de les ciències naturals per universitats de tot el món amb menys de 50 anys d'antiguitat. La UPV ocupa actualment el lloc número 68 a nivell mundial. I en la classificació nacional, és la segona millor d'Espanya.


Per a aquesta elaboració, Nature analitza la recerca i les estratègies de cada universitat que els fa situar-se entre l'elit universitària internacional en el camp de les ciències naturals, àrea que comprèn la química, les ciències de la terra i mediambientals, les ciències de la vida i la física.


La clau: atracció de talent i treballs de recerca de gran qualitat


"Costa molt de temps erigir centres de recerca de qualitat i amb contingut, però si des d'un principi es reuneixen els ingredients adequats, milloren molt les possibilitats d'èxit. El que està aportant més resultats a les universitats incloses en el Nature Index Young; això és, les que compten amb 50 anys de trajectòria o menys, és potenciar l'atracció de talent i escalar en els rànquings gràcies a la realització de treballs de recerca de gran qualitat i les col·laboracions", apunta Bec Crew, redactor en cap del Nature Index.


En la seua anàlisi, Crew assenyala que moltes d'aquestes universitats "escapen a les tradicions que caracteritzen institucions més antigues i destaquen per posseir una sòlida cultura interdisciplinària, un gran historial en innovació i una gran capacitat per a atraure l'alumnat més divers".


A partir de publicacions en 82 revistes d'alt impacte


Aquest rànquing d'universitats joves està basat en el Nature Index global, base de dades que Nature Research compila i publica des de l'any 2013 i que analitza les publicacions de 82 revistes acadèmiques d'alt impacte. Amb aquest ofereix un mapa de la recerca mundial d'alta qualitat.


La prestigiosa revista Nature, fundada per Joseph Norman Lockyer el 1869, té una periodicitat setmanal. Per a la majoria dels científics, publicar en Nature constitueix una marca de prestigi (la revista rebutja entorn del 95% dels articles que li envien). Té oficines a Londres, Nova York, San Francisco, Washington DC, Tòquio, París, Munic i Basingstoke, i amb corresponsals propis en la majoria dels països del món. El 2007 va ser guardonada amb el Premi Príncep d'Astúries de Comunicació i Humanitats, juntament amb la revista Science.


La UPV, reconeguda internacionalment per tots els rànquings de primer nivell


La publicació de Nature torna a posar de manifest l'excel·lència de la Universitat Politècnica de València, reconeguda per tots els rànquings internacionals de primer nivell. A l'agost d'enguany, el rànquing de Xangai va situar per 15è any consecutiu la UPV entre les 500 universitats de més qualitat del món. I la va consagrar com la millor politècnica d'Espanya.


A més, els altres dos principals rànquings d'universitats del món, QS i THE, avalen també en les seues últimes edicions el nivell docent de la UPV. Així, el passat mes de juny, el QS World University Rankings, elaborat per la consultora Quacquarelli Symonds, va col·locar la UPV, per segon any consecutiu, entre les 350 millors universitats del món.


Per la seua banda, la revista Times Higher Education (THE) va reconèixer la UPV com una de les 75 universitats més destacades d'Europa en l'àmbit de l'ensenyament i va atorgar a la universitat valenciana la millor classificació de la seua història.


Notícies destacades


Joint Beyond 5G Research Initiative Joint Beyond 5G Research Initiative
La UPV inicia amb 10 socis europeus la investigació per a dissenyar el 6G, el sistema destinat a acabar amb les estacions base de les xarxes mòbils
Meló d'Or d'Ontinyent Meló d'Or d'Ontinyent
Investigadors del COMAV-UPV treballen en la millora de la seua resistència a virosi per a millorar la seua rendibilitat i viabilitat
VII Premis de Disseny Càtedra Stadler VII Premis de Disseny Càtedra Stadler
Cristina Álamo Martín i Marta Gil Pato aconsegueixen el triomf absolut amb el seu projecte 'Andara'
ARWU 2020 ARWU 2020
El rànquing de Xangai, reconegut com l'indicador d'universitats més prestigiós del món, consolida a la UPV com la millor politècnica d'Espanya
COVID-19 Subgroup Discovery and Exploration Tool COVID-19 Subgroup Discovery and Exploration Tool
Un nou sistema d'intel·ligència artificial facilita un pronòstic fiable dels pacients en el moment de l'ingrés
Places vacants graus Places vacants graus
Subhasta de vacants: consulta si has obtingut plaça en la subhasta realitzada el 31 de juliol

EMAS upv