- -
UPV
 

Mor Marcos Rico

Segon rector de la UPV (1973-1977) i primer triat pel Claustre, sota el seu mandat es van construir 4 noves escoles i l'edifici del Rectorat

[ 12/09/2019 ]

La Universitat Politècnica de València (UPV) lamenta profundament la pèrdua de Marcos Rico Gutiérrez, exrector de la institució del 1973 al 1977 i figura clau en el creixement de la institució durant la seua primera dècada d'existència.

Nascut a València el 1935, Rico era enginyer agrònom per l'Escola de Madrid i va obtenir, als 29 anys, la càtedra de Genètica de l'Escola d'Enginyers Agrònoms de València. Elegit vicerector del primer equip rectoral de la UPV el 1971, l'enginyer valencià seria nomenat rector -oficialment, al febrer de 1973, si bé ja exercia en funcions durant els últims mesos de 1972- després del trasllat del seu predecessor, Rafael Couchoud, a Madrid.

Primer rector de la UPV elegit pel Claustre Universitari

Més tard, el 23 de juny de 1975, Marcos Rico es convertiria en el primer rector de la UPV triat pel Claustre Universitari, en imposar-se en la votació al professor Juárez per 72 vots a 52 (6 en blanc).


Sota el seu mandat, finalitzat l'octubre del 1977 en traslladar-se a la capital d'Espanya en qualitat de director general d'Investigació Universitària, es va produir una gran transformació del campus de Vera, en el qual, a més d'una important millora dels serveis generals, es van construir quatre noves escoles i l'edifici del Rectorat.

Figura clau en el fiançament de la UPV com a institució de referència, des d'aquesta volem expressar les nostres més sinceres condolences a la seua família, amics i nombrosos excompanys. Descanse en pau.


Notícies destacades


La teua millor aliada La teua millor aliada
Localitza aules, consulta horaris, qualificacions i molt més amb l'app Alumnat UPV
Rodat a la UPV Rodat a la UPV
Ja pots veure, ací, Atrapada, el nou curt de Jesús Díez Pérez, conegut pels treballs en 'Avengers', 'La guerra del planeta dels simis' i 'Jurassic World'
ARWU 2019 ARWU 2019
El rànquing de Xangai certifica un any més que la UPV continua sent la millor politècnica d'Espanya
Beca Fulbright Beca Fulbright
Cristina Crespo, una brillant alumna de la UPV, compleix el seu somni de continuar els estudis a Califòrnia-Berkeley
Azalea conquista Europa Azalea conquista Europa
La barraca sostenible de la UPV corona el Solar Decathlon amb el primer premi en Arquitectura
Premi Joves Investigadors Informàtics SCIE Premi Joves Investigadors Informàtics SCIE
Patricia Pons: "S'està perdent talent per estereotips que han de trencar-se"

EMAS upv