- -
UPV
 

Càtedra FACSA-FOVASA

Càtedra FACSA-FOVASA

Llança un programa de beques per a projectes d'innovació en la gestió de l'aigua i els residus amb cinc línies d'investigació

[ 29/07/2019 ]

La Càtedra FACSA-FOVASA d'Aigua, Residus i Economia Circular de la Universitat Politècnica de València, que va començar a funcionar el mes de gener passat, ha començat a desenvolupar les primeres activitats.


Entre altres iniciatives, l'entitat ha posat en marxa un primer programa de beques amb la finalitat de promoure la innovació i l'economia circular entorn de la gestió integral de l'aigua, els residus i el medi ambient.


En concret, per al present exercici, la Càtedra ja ha planificat el desenvolupament de cinc línies d'investigació que permetran posar en marxa diversos projectes relacionats amb l'aplicació dels últims avanços en la regeneració de les aigües residuals urbanes, la tecnologia de membranes vinculada al tractament d'efluents industrials, els avanços en metrologia de comptadors de proveïment urbà o el desenvolupament de noves eines que donen suport a la presa de decisions en la gestió urbana dels residus.


Juntament amb aquestes primeres beques, per a enguany, l'entitat també organitzarà diverses jornades que permetran abordar, des d'una perspectiva global, diversos aspectes relacionats amb el tractament avançat de les aigües residuals urbanes, la gestió eficient dels residus o l'economia circular.


Economia circular associada a la gestió de l'aigua i els residus


Quant a la Càtedra, dirigida per Amparo Bes, professora del Departament d'Enginyeria Química i Nuclear de la Universitat Politècnica de València, té com a objectiu promoure i desenvolupar activitats de formació, divulgació, innovació, responsabilitat social i emprenedoria en matèria d'economia circular associada a la gestió de l'aigua i els residus.


Encara que el desenvolupament d'aquestes activitats es duu a terme a través de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Industrial, és una Càtedra oberta per a treballar amb altres centres, departaments i instituts, d?acord amb els diferents projectes i iniciatives.


Notícies destacades


Referent en la universitat espanyola Referent en la universitat espanyola
El programa Generació Espontánia de la UPV celebra el seu primer congres al campus de Vera
Dos premis Nobel a la UPV Dos premis Nobel a la UPV
Roger Kornberg y Ben Feringa han visitat el campus de Vera
Rànquing 'El Mundo' Rànquing 'El Mundo'
La UPV, millor universitat d'Espanya per a estudiar Biotecnologia, Belles Arts, i Ciència i Tecnologia dels Aliments
Technovation Girls CV Technovation Girls CV
La UPV ha acollit la final de la competició, en la qual xiquetes i joves d'entre 8 i 18 anys desenvolupen les seues pròpies aplicacions
Matriculem-nos en valencià Matriculem-nos en valencià
La UPV promou la campanya que incideix en l'objectiu de triar el valencià com a llengua de la docència
Normativa de Progrés i Permanència Normativa de Progrés i Permanència
La UPV aprova flexibilitzar les condicions de progrés del seu alumnat. Només serà necessari aprovar 12 crèdits en el primer any d'universitat

EMAS upv