- -
UPV
 

Gratis i d'accés obert

AiRT, projecte europeu coordinat per la UPV, crea el primer programari del mercat per a dissenyar plans de vol de drons en interior

[ 12/02/2019 ]

AiRT, el projecte europeu coordinat per la Universitat Politècnica de València (UPV), ha creat el primer programari del mercat per a dissenyar plans de vol de drons en interior.

El programari AiRT, que és a més gratuït i d'accés obert, parteix per al disseny del pla de vol de la reconstrucció prèvia de l'espai interior i de l'ús d'un sistema de posicionament molt nou.

Disseny de tipus client-servidor


El sistema, desenvolupat per a dissenyar i executar preses complexes de vídeo i fotografia en interiors a través de l'ús d'un dron, permet, mitjançant una tauleta, realitzar tot el flux de treball, és a dir, des de la captura inicial de l'entorn 3D per al disseny del pla de vol fins a l'execució final del vol d'enregistrament.


El programari té un disseny de tipus client-servidor. Així, el servidor s'executa a l'ordinador de bord del dron, i s'encarrega de les comunicacions amb el sistema de control de vol, la càmera de captura en 3D, la d'enregistrament i la suspensió de Cardan (estabilitzador que ajuda a corregir les maniobres brusques i les petites vibracions del dron de manera solvent).


A més, també duu a terme les comunicacions amb el client, que proporciona a la persona usuària totes les eines per a dissenyar el pla de vol, visualitzar l'estat del dron a cada moment i controlar els diferents vols que es realitzaran en una sessió de treball.


Publicació més descarregada del seu àmbit en l'editorial Springer


En concret, el projecte AiRT està coordinat per Virginia Santamarina Campos, investigadora del Departament de Conservació i Restauració de Béns Culturals de la UPV i referència internacional en l'àmbit de la transferència tecnològica en drons per a indústries creatives.


No en va, una de les seues publicacions, titulada Ethics and Civil Drons: European Policies and Proposals for the Industry (Ètica i drons civils: polítiques europees i propostes per a la indústria) i realitzada al costat de María de Miguel Molina -investigadora del Departament d'Organització d'Empreses de la UPV- ha sigut la més descarregada en el sector legal, durant 2018, de la prestigiosa editorial Springer.


Notícies destacades


Setciències Setciències
Nous capítols del programa de divulgació científica per als més menuts produït per UPV TV
En l'elit universitària internacional En l'elit universitària internacional
'Nature' situa la Universitat Politècnica de València entre les cent millors universitats joves del món
10 noves empreses emergents 10 noves empreses emergents
StartUPV continua incorporant talent al seu ecosistema emprenedor
Del 16 d'octubre al 21 de novembre Del 16 d'octubre al 21 de novembre
La UPV exposa "ANCA. Una experiència de creació col·lectiva 1989-1994"
Accions Marie Sklodowska-Curie Accions Marie Sklodowska-Curie
S'obri la convocatòria d'Innovative Training Networks. 530 milions en beques dirigides a la formació inicial de personal investigador a l'estranger
Projecte Dieper Projecte Dieper
La UPV participa en el desenvolupament d'un nou motor de baix consum i alta eficiència que redueix més d'un 80% l'emissió de partícules contaminants

EMAS upv