- -
UPV
 

Hospital digital

Hospital digital

La UPV, a través del grup SABIEN-ITACA, i l'empresa valenciana MYSPHERA treballen en l'optimació de processos quirúrgics

[ 11/07/2018 ]

Detectar colls de botella i anticipar problemes en el procés quirúrgic són algunes de les prestacions que oferirà el nou sistema, en el qual treballen investigadors de la Universitat Politècnica de València (UPV) i l'empresa valenciana MYSPHERA, en el marc del projecte europeu OR4.0 (sigla d'Operating Room 4.0).

Coordinat per MYSPHERA, OR4.0 acostarà a pacients i personal facultatiu a l'anomenat hospital digital, que els permetrà desplaçar-se per tot el recinte i disposar d'un seguiment precís i en temps real de tot el que està passant a cada moment en el procés quirúrgic.

"Això redundarà en una millor qualitat d'atenció als pacients, i evitarà a més als professionals mèdics encarregar-se de tasques administratives auxiliars", destaca Vicente Traver, investigador del grup SABIEN-ITACA de la UPV.

Amb aquesta finalitat, el projecte es planteja utilitzar la plataforma IoT de MYSPHERA i desenvolupar una eina de gestió dels processos quirúrgics automatitzada amb la informació de localització que permetrà dotar d'aplicacions intel·ligents els diferents professionals que participen en el citat procés.

Com a resultat, s'optima el servei quirúrgic, al mateix temps que es millora la satisfacció de professionals i familiars, que reben informació en temps real de l'estat en què es troba el familiar dins del procés.

Salvador Vera, CEO de MYSPHERA, indica que aquest projecte "és una oportunitat per a ajudar els hospitals amb noves eines que els permeten digitalitzar i millorar la seua forma de treballar".

Tècniques de mineria de processos i eines d'explotació de dades

Pel que fa al grup SABIEN-ITACA de la UPV, el treball se centrarà en l'anàlisi de les dades generades diàriament pels professionals dels centres hospitalaris i els pacients. "A partir d'aquestes", afirma Traver, "utilitzant tècniques de mineria de processos i eines d'explotació de dades, serem capaços d'identificar colls de botella en la gestió dels quiròfans i optimar la seua utilització, sempre cercant la millor atenció possible per als pacients".

OR4.0 està finançat pel Programa marc H2020 d'investigació i innovació de la Comissió Europea, sota l'instrument de suport a les petites empreses SME Instrument. Phase 2 No. 812386.


Notícies destacades


ARWU 2018 ARWU 2018
La UPV, millor politècnica d'Espanya segons l'indicador d'universitats més prestigiós del món
ABET, EUR-ACE o Euro-Inf ABET, EUR-ACE o Euro-Inf
37 títols impartits per la Universitat Politècnica de València han rebut l'acreditació internacional de qualitat
Top 5 a Europa Top 5 a Europa
La UPV rebrà prop de 2000 alumnes d'intercanvi durant el curs 2018-19
Be More 3D Be More 3D
L'empresa emergent de la UPV presenta la primera casa d'Espanya construïda in situ amb una impressora 3D
QS World University Ranking QS World University Ranking
La UPV obté la millor classificació de la seua història en un dels tres indicadors universitaris més prestigiosos del món
Cursos massius oberts online Cursos massius oberts online
La UPV, primera universitat de parla hispana a superar el milions d'inscripcions en edX

EMAS upv