- -
UPV
 

Serveis que prestem

Compromisos que assumim

Atenció a l'usuari

NormativaCursos i més formació

Proves d'acreditació

Autoaprenentatge

Activitats de promoció

Suport al PDI

Ajudes

Assessorament i traduccions

Recursos en línia

Dades sociolingüístiques

E.U. en Competència Professional per a l'Ensenyament

 
Informació de les trobades

La UPV participa en les Trobades d'Escoles en ValenciàLa UPV, per mitjà de l'Àrea de Promoció i Normalització Lingüística, participa en les Trobades d'Escoles en Valencià, que organitza la Federació d'Escola Valenciana i que anualment reuneix en diverses localitats valencianes, una per comarca, tots els xiquets, professors i pares dels col·legis amb línia en valencià.

Enguany la UPV participarà amb un taller anomenat "Zoòtrop, el precursor del cinema". El zoòtrop és un instrument creat el 1834 pel matemàtic anglès William George Horner. Està compost per un cilindre buit, i una seqüència d'imatges muntades a l'interior del cilindre que mostren etapes successives d'un mateix moviment. En la superfície del cilindre hi ha una sèrie de ranures equidistants i, en girar-lo, mirant a través de les ranures, apareix una imatge en moviment. Això és degut a la "persistència retiniana", que és el fenomen que s'explica al taller. El zoòtrop fou un joguet molt popular a la seua època i acabà contribuint a l'aparició del cinema.

La UPV participa en onze Trobades d'Escoles en Valencià en diferents comarques: el 19 d'abril a Albaida; el 20 d'abril a Sollana, Museros i Faura; el 27 d'abril a València; el 10 de maig a Albal; el 25 de maig a Riba-roja; el 31 de maig a Beniarbeig i Beniarjó, i el 7 de juny a Castalla i Canals.

EMAS upv