- -
UPV
 

Serveis que prestem

Compromisos que assumim

Atenció a l'usuari

NormativaCursos i més formació

Proves d'acreditació

Autoaprenentatge

Activitats de promoció

Suport al PDI

Ajudes

Assessorament i traduccions

Recursos en línia

Dades sociolingüístiques

Commemoració Estatut d’Autonomia

 
Mentors lingüístics: “Millora la teua parla amb els mentors lingüístics”
Servei de Promoció i Normalització Lingüística Dinamització Voluntariat Activitats de voluntariat Mentors lingüístics: “Millora la teua parla amb els mentors lingüístics”  ...

El Servei de Promoció i Normalització Lingüística (SPNL) organitza l’activitat “Millora la teua parla amb els mentors lingüístics”, dins del programa de Voluntariat Lingüístic UPV, amb l'objectiu d’ajudar els membres de la UPV a practicar la conversa en valencià, per a millorar la parla o com a reforç a la formació reglada (presencial o en línia).

Sessions i hores

El programa consta d’un mínim de 10 hores, que es poden realitzar durant el curs acadèmic, en l’horari i els períodes que els mentors i aprenents acorden, en sessions d’una hora, fora de la informació reglada i fora de l’horari laboral. Els grups (1 mentor-a i 1 o 2 aprenents) es creen a l’octubre-novembre i es poden realitzar fins al juny.

Inscripció i assignació

Hi ha una inscripció prèvia per saber la disponibilitat i nivell certificat de coneixement de valencià. Posteriorment s’assignen els aprenents (una o dues persones) als mentors (una persona).

Reunions informatives i d’avaluació

Es realitza una reunió inicial informativa sobre orientacions, situacions comunicatives, nivells i materials. A continuació s’activen les sessions, la primera, establida d’ofici, i les posteriors, segons el calendari acordat entre les dues parts (mentors i aprenents). Finalment, si escau, es realitza una reunió final d’avaluació.

Objectius de l’activitat

  • ajudar els membres de la UPV a practicar la conversa en valencià.
  • millorar la parla en valencià i reforçar la formació reglada (presencial o en línia) dels membres de la UPV.
  • ajudar les persones interessades a preparar-se per a les proves d’acreditació de valencià de les universitats (CIEACOVA) o de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià.
  • reproduir situacions quotidianes, de la societat i dels campus universitaris, on practicar el valencià i poder comunicar-se adequadament.

EMAS upv