- -
UPV
 

Serveis que prestem

Compromisos que assumim

Atenció a l'usuari

NormativaCursos i més formació

Proves d'acreditació

Autoaprenentatge

Activitats de promoció

Suport al PDI

Ajudes

Assessorament i traduccions

Recursos en línia

Dades sociolingüístiques

Commemoració Estatut d’Autonomia

 
Atenció en el taller de la UPV a les Trobades d’Escoles en Valencià
Servei de Promoció i Normalització Lingüística Dinamització Voluntariat Activitats de voluntariat Atenció en el taller de la UPV a les Trobades d’Escoles en Valencià  ...

La UPV organitza cada any un taller relacionat amb les disciplines que s’hi estudien per a participar en l’esdeveniment de les Trobades d’Escoles en Valencià.

Taller de la UPV

El taller, organitzat pel Servei de Promoció i Normalització Lingüística (SPNL), es realitza amb la col·laboració dels voluntaris lingüístics, i es tracta d’ajudar els xiquets (fins als 14 anys, aproximadament) perquè realitzen el muntatge de diversos elements i aconseguisquen un objecte que podran emportar-se a casa o senzillament gaudisquen d’una experiència constructiva i immediata.

Trobades d’Escoles en Valencià

Les Trobades d’Escoles en Valencià són aplecs festius i reivindicatius, en diferents localitats valencianes -una per comarca-, que organitza la Federació Escola Valenciana en favor del valencià a l’escola. Reuneix cada any fins dues-centes mil persones en una jornada plena de música, llengua, tallers i festa, i hi gaudeixen tant els xiquets, com els pares i mestres, i tota la població, associacions i entitats que hi participen.

Tallers realitzats per la UPV

Des del 2001 la UPV participa en aquestes trobades amb tallers com els següents: l’estel, el rellotge de sol, el periscopi, el sistema solar, la capsa de reciclatge, el cercle de Newton, el planisferi, el zoòtrop, el tangram de les 3R, l’espectroscopi, el joc de les parelles, la ciutat sostenible, un paisatge d’Estellés, el molinet de vent, crea la teua escola, el penell de la rosa dels vents, el calidoscopi, l’aerolliscador, el vaixell de fang...

Objectius de la participació de la UPV

  • promoure el coneixement dels estudis de la UPV i de la UPV en general
  • promoure l’ús del valencià
  • participar en les anomenades ‘festes de la llengua’ en favor del valencià que organitza una entitat social (Escola Valenciana)
  • ajudar els xiquets a realitzar una tasca complexa amb un grau de satisfacció important
  • promoure el respecte i l’assertivitat en la relació amb altres persones, com xiquets, pares i mestres

EMAS upv