- -
UPV
 

Félix Francés, president PTEA

El responsable del Grup d'Investigació de Modelatge Hidrològic i Ambiental de l'Institut Universitari d'Investigació d'Enginyeria de l'Aigua i Medi Ambient, Félix Francés, ha sigut elegit màxim responsable de la Plataforma Tecnològica Espanyola de l'Aigua

[ 25/11/2020 ]

El responsable del Grup d'Investigació de Modelatge Hidrològic i Ambiental de l'Institut Universitari d'Investigació d'Enginyeria de l'Aigua i Medi Ambient (IEAMA) de la Universitat Politècnica de València (UPV), Félix Francés, ha sigut elegit nou president de la Plataforma Tecnològica Espanyola de l'Aigua (PTEA).

Francés, qui substitueix en el càrrec a Antolín Aldonza, ha assumit les tasques de coordinació i representació de la PTEA, a fi de “continuar la línia impulsada per l'anterior junta, de la qual vaig formar part”. Així mateix, espera incrementar encara més el nombre de socis i sòcies durant els pròxims quatre anys “per a guanyar major representativitat, augmentar la participació i la presència d'empreses i centres públics espanyols en programes, iniciatives i projectes de la Unió Europea, i fomentar la col·laboració entre la comunitat científica i el sector empresarial”.

Francés, vida professional a la Universitat Politècnica de València

El professor Félix Francés és MSc en Hidrologia i Recursos Hídrics per la Universitat Estatal de Coloradoi enginyer doctor de Camins, Canals i Ports per la Universitat Politècnica de València (UPV). En aquesta última institució acadèmica ha desenvolupat la seua carrera professional. De fet, és catedràtic en Enginyeria Hidràulica i va ser subdirector cap d'Estudis de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de Camins, Canals i Ports (ETSECCP) durant el període comprés entre el 1998 i el 2002. També, director de l'Institut Universitari d'Investigació d'Enginyeria de l'Aigua i Medi Ambient (IEAMA) des del 2013 fins al 2017, i actualment és director acadèmic del Grau en Enginyeria Civil.

En investigació, Francés ha sigut membre de l’Hydroinformatics International Joint Committee de la IAHR/IWA (International Association for Hydro-Environment Engineering and Research/International Water Association) del 2013 al 2014, i investigador visitant de la Universitat de Califòrnia, a Irvine, el 2007, i de la Universitat de Princeton, el 2010.

D'altra banda, és editor associat del Journal of Hydrology i revisor habitual de projectes en convocatòries nacionals i internacionals, i de les més prestigioses revistes científiques del món de l'enginyeria de l'aigua. Igualment, ha participat i ha dirigit més d'un centenar de treballs de recerca en els camps del modelatge hidràulic urbà, el modelatge hidrològic i ambiental distribuït, l’ecohidrologia, el canvi climàtic, els sistemes de predicció de crescudes, els mapes de perillositat i risc de les inundacions i l’avaluació de recursos hídrics. És coautor de més de 200 ponències en congressos nacionals i internacionals, i ha publicat 84 articles científics i 37 llibres i capítols de llibre.

El 2011, el professor Félix Francés va rebre el Premi d'Innovació en Enginyeria del Col·legi d'Enginyeria de Camins, Canals i Ports d'Espanya.

PTEA, plataforma de l'aigua

La Plataforma Tecnològica Espanyola de l'Aigua (PTEA) té l’origen en la Plataforma Tecnològica Espanyola del Reg, promoguda per l’Associació de Fabricants per a Aigua i Reg Espanyols (AFRE) i és -com recullen els seus Estatuts- “una xarxa de cooperació per al foment de l’R+D entre els agents científics i tecnològics nacionals, liderada per la indústria i la resta del sector empresarial de l'aigua”. Aquesta té com a missió “la innovació i la millora constant de les tecnologies i els processos aplicables a la gestió sostenible del cicle integral de l'aigua, i per a la millora de l'ocupació, la competitivitat i la internacionalització del sector”.

En l'actualitat, la Plataforma compta amb més de 100 entitats associades i és una realitat gràcies a l'esforç dels seus socis i sòcies, i al suport del Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial i els ministeris de Ciència i Innovació, d'Agricultura, Pesca i Alimentació i per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic.

IEAMA, referent de l'enginyeria de l'aigua i el medi ambient

L'Institut Universitari d'Investigació d'Enginyeria de l'Aigua i Medi Ambient (IEAMA) és un centre d'investigació integrat en la Ciutat Politècnica de la Innovació (CPI), parc científic de la Universitat Politècnica de València (UPV). Es va crear l'any 2001 amb una clara vocació orientada a la transferència de tecnologia i la col·laboració amb empreses i organismes públics. En aquest sentit, l'Institut constitueix un referent on acudir davant problemes tecnològics concrets relacionats amb l'enginyeria hidràulica i el medi ambient.

Notícies destacades


Acabar amb la pobresa infantil a Espanya augmentaria el PIB un 5'7% Acabar amb la pobresa infantil a Espanya augmentaria el PIB un 5'7%
La pobresa infantil a Espanya, a debat en unes jornades organitzades per la Càtedra d'Infància i Adolescència de la UPV, a Torrevella
QS rànquings per matèries QS rànquings per matèries
La UPV, reconeguda com a millor universitat d'Espanya per a estudiar tant Enginyeria Agroalimentària i Forestal com Art i Disseny
L''Escola de Disseny' canvia de nom L''Escola de Disseny' canvia de nom
L'ETSEADI (Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Aeroespacial i Disseny Industrial) substitueix la denominació d'ETSED
La UPV, en la semifinal de Solo de Ciencia La UPV, en la semifinal de Solo de Ciencia
Entre els deu semifinalistes, es troben Miguel López, investigador del CVBLab-Human Tech i Carolina Rober, doctoranda en la UPV
Primers passos del museu Ciéncia fallera de la UPV Primers passos del museu Ciéncia fallera de la UPV
La UPV celebra l'acte de lliurament de premis del I concurs "La Ciència a les Falles". Els ninots guanyadors, els primers d'aquest nou museu de la universitat
UPV-CLÍNIC UPV-CLÍNIC
La UPV i INCLIVA signen un conveni per a impulsar conjuntament la innovació en l'àmbit de la salut



EMAS upv