- -
UPV
 

Màster Universitari en Millora Genètica Animal i Biotecnologia de la Reproducció Campus de Vera (València), Universitat Politècnica de València

Màster Universitari en Millora Genètica Animal i Biotecnologia de la Reproducció

120 crèdits

Crèdit 35,34€
(2023/2024)
Permet accedir a beques

24 places
(2024/2025)

Introducció

Els models ramaders futurs han de fonamentar-se en la sostenibilitat, en el marc de sistemes de producció competitius i respectuosos amb el benestar dels animals i el medi ambient. La millora genètica animal no sols contribueix a la sostenibilitat de les produccions i incrementa la seua rendibilitat, sinó que permet a través de les noves tecnologies millorar la seua eficiència i adaptar-les a la demanda del consum. Així, la genètica de poblacions i quantitativa, la genètica molecular i la biotecnologia reproductiva són actualment matèries bàsiques en el desenvolupament de la ramaderia.

- Genètica de poblacions i quantitativa: basada en tècniques d'estadística aplicada, constitueix la base dels programes actuals de millora genètica animal de les empreses i associacions ramaderes.

- Genètica molecular: basada en tècniques de biologia i bioquímica, intervé de forma creixent en els programes de millora genètica animal.

- Biotecnologia de la reproducció: fonamentada en la fisiologia animal, ofereix les eines que faciliten l'aplicació dels mètodes de millora genètica i la difusió del progrés genètic.

El programa aporta una formació sòlida en aquestes matèries bàsiques indispensables en què es basa la millora genètica animal, i permet adquirir experiència mitjançant la revisió crítica dels programes de millora i de biotecnologia reproductiva actuals duts a terme en diferents espècies, els debats amb professionals del sector i les visites tècniques a institucions públiques i privades implicades en programes de millora.

Principals característiques del màster:

  • Marcat caràcter internacional
  • Àmplia tesi de màster
  • Docents especialistes
  • Eixides professionals immediates
  • Caràcter multidisciplinari
  • Classes gravades en vídeo

Objectius

  • Actualització de les bases científiques de la millora genètica animal.
  • Adquisició d'experiència en la formulació d'estratègies de millora relatives a les principals espècies d'interès zootècnic.
  • Capacitació per a integrar-se en programes de genètica molecular, millora genètica, biotecnologia de la reproducció i conservació de recursos genètics.
  • Adquisició de competències per a respondre a les demandes concretes de les administracions o les empreses.
  • Iniciació a l'estudi de problemes relacionats amb la millora genètica animal.
  • Intercanvi d'experiències i punts de vista en un entorn interprofessional i internacional, en contacte amb el sector.

Dirigit a

Dirigit a persones amb títols universitaris relacionats amb la producció o biologia animal, com:

Enginyeria Agroalimentària i del Medi Rural, Enginyeria Forestal i del Medi Natural, Biotecnologia, Biologia, Veterinària, Zootècnia.

Criteris d'admissió

Els candidats se seleccionen a partir de l'anàlisi de l'expedient acadèmic, l'orientació curricular, la vinculació a organitzacions o empreses de millora genètica o biotecnologia i, en certs casos, a través d'una entrevista personal.

Per a candidats de països mediterranis en vies de desenvolupament i llatinoamericans (consulteu www.iamz.ciheam.org), per als quals es reserven 10 places, també es té en compte la diversificació dels països d'origen.

Organització

Departament de Ciència Animal (UPV), Departament de Ciència Animal i dels Aliments (UAB) i IAMZ-CIHEAM

Màster interuniversitari

Aquest títol és un màster interuniversitari de la Universitat Politècnica de València (coordinadora) i la Universitat Autònoma de Barcelona (participant).

El primer trimestre (octubre a desembre) es cursa a la UAB. La resta del curs (de gener a juny) es cursa a la UPV.

Participants

Departament de Ciència Animal (UPV), Departament de Ciència Animal i dels Aliments (UAB), IAMZ-CIHEAM, Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA), Institut Nacional d'Investigació i Tecnologia Agrària (INIA) i Institut d'Investigació i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA)


EMAS upv