L'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agronòmica i del Medi Natural de la Universitat Politècnica de València (ETSEAMN-UPV) celebra la festivitat del seu patró, Sant Isidre Llaurador, amb una completa programació que, de l'11 al 15 de maig, abordarà diversos temes d'interès, com les ajudes al sector agroalimentari, la gestió integrada de plagues als jardins públics o els beneficis reals de l'alimentació ecològica.
Les activitats començaran el dilluns 11 de maig, a la sala de graus de l'ETSEAMN de la UPV (edifici 3P del campus de Vera), en la qual arrancarà a les 9.30 hores la trobada amb Marta Valsangiacomo, directora general d'Empreses Agroalimentàries i Pesca de la Conselleria de Presidència, Agricultura, Pesca, Alimentació i Aigua.
Valsangiacomo parlarà sobre les ajudes al sector agroalimentari, centrant la seua conferència en les línies FEADER (Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural) i FEAGA (Fons Europeu Agrícola de Garantia).
La jornada conclourà amb una xarrada sobre les eixides professionals dels graduats en Enginyeria Agroalimentària i del Medi Rural, impartida per membres del Consell General d'Enginyers Tècnics d'Espanya i el Col·legi Oficial d'Enginyers Tècnics Agrícoles i Graduats de València i Castelló (COETAVC).
El dimarts 12, experts de reconegut prestigi en GIP, a la UPV
El programa tindrà continuïtat el dimarts 12 amb el seu plat fort, la jornada "Ús sostenible de fitosanitaris als espais verds", organitzada pel COETAVC i que comptarà amb la presència d'alguns dels principals experts a nivell nacional en gestió integrada de plagues (GIP).
Entre ells, destaquen noms del prestigi de Jordi Giné (cap de servei de Sanitat Vegetal de la Generalitat de Catalunya), Inmaculada Gascón (cap del Servei de Parcs i Jardins de l'Ajuntament de Palma), Vicente Dalmau (cap de servei de Sanitat Vegetal de la Conselleria de Presidència, Agricultura, Pesca, Alimentació i Aigua) i Pablo Valverde (membre del Servei de Jardineria de l'Ajuntament de València).
La jornada, d'accés lliure, tindrà lloc a la sala de graus de l'ETSEAMN de la UPV entre les 10 i les 13.30 hores.
Aliments ecològics vs aliments tradicionals
El divendres 15, a les 18.30 hores, el programa conclourà al Centre Cultural Bancaixa amb la taula redona de debat "Beneficis dels aliments ecològics vs tradicionals, mite o realitat?". En aquesta participaran José Miguel Mulet, investigador i professor de Biotecnologia de la UPV, i José Antonio Rico, president del Comitè d'Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana. Com tots els altres esdeveniments del programa, serà d'accés lliure.
Notícies destacades