Els comunicadors Toño Fraguas (TVE, Cadena SER) i Xosé Castro (TVE) seran els encarregats de presentar la cinquena edició de Comunica2, el Congrés sobre Xarxes Socials del campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València (UPV), que enguany se celebra els dies 19 i 20 de febrer, i la inscripció al qual pot realitzar-se a través de l'enllaç que figura a peu de pàgina.
Comunica2 -que compta de nou amb el suport de la Fundació de l'Espanyol Urgent i Fundéu BBVA- presenta un programa que dóna resposta a les necessitats de formació i reflexió en un entorn, el de la comunicació digital, que evoluciona a un ritme trepidant.
Rebeca Díez, coordinadora del Congrés, juntament amb Marga Cabrera -ambdues professores del campus de Gandia de la UPV- ha explicat que "a l'hora de dissenyar el Congrés, pensem sobre les persones que ens agradaria veure i escoltar, com a investigadores, professionals de la comunicació i professores. Per sort, en Internet, la cultura col·laborativa està molt arrelada, per la qual cosa solem obtenir molt bona resposta dels ponents als quals convidem".
Quasi una trentena de ponents de primer nivell
El programa de la present edició inclou prop d'una trentena de ponents de primer nivell, entre els quals figuren Alejandro Piscitelli (Universitat de Buenos Aires), Carlos A. Scolari (Universitat Pompeu Fabra), Raquel Córcoles i Carlos Carrero (creadors de Moderna de Pueblo), María Ramírez i Eduardo Suárez (El Español), Carmela Ríos (Premi Ortega i Gasset de Periodisme Digital 2011), Javier Lascurain (coordinador general de Fundéu BBVA), Miguel Rebollo (UPV), Javier Padilla i Juan Luis Manfredi (autors d'Emprender en la larga cola de Internet), i Genís Roca (RocaSalvatella).
Al costat d'ells, també estaran presents experts com Roberto Taracido (Groupon Espanya), José Luis Zimmermann (Adigital), Borja Adsuara (professor, advocat i conseller en estratègia digital), Elena Neira (autora de Las redes sociales en la promoción cinematográfica), Paco Trinidad i Jaime Llanos (fundadors d'arxiu Master Sound Protection), Jon Laiseca (redactor cap digital de la Cadena SER), Luis Miguel Pedrero (periodista i professor de la Universitat Pontifícia de Salamanca) i Manu Martínez (director del programa de noves tecnologies 3.0 de Radio 3 Extra).
Des de l'adaptació dels mitjans tradicionals a Internet fins a l'humor, passant per les oportunitats de negoci
El programa de Comunica2 analitzarà, entre altres aspectes, el canvi de paradigma que ha suposat Internet per als mitjans tradicionals com la ràdio, el cinema i la televisió, i l'adaptació a les plataformes de comunicació 2.0. A més, es comptarà amb professionals del món de la il·lustració, l'humor, la informació i la comunicació mòbil, al mateix temps que s'analitzarà l'evolució de xarxes com YouTube o Instagram.
També s'exposaran experiències de negoci 2.0, els últims avanços en analítiques web, i es reflexionarà sobre el bon ús de l'espanyol en entorns digitals amb la ponència del coordinador general de Fundéu BBVA, Javier Lascurain, titulada "Cuando el español urgente dejó de ser cosa solo de periodistas".
#comunica2 en Twitter
Durant els dies del Congrés, "la participació en Twitter es dinamitzarà amb l'etiqueta #comunica2, que ja ha sigut tema del moment (trending tòpic) nacional en altres ocasions", afirma Díez, que afig que "qui vulga, podrà matricular-se només en tallers pràctics específics".
Notícies destacades