La Reial Acadèmia d'Enginyeria (RAI) ha atorgat a Natalia Falagán una medalla dels Premis Joves Investigadors, per les contribucions a l'optimització de les cadenes alimentàries amb l'objectiu d'augmentar-ne la resiliència i sostenibilitat, i reduir el desaprofitament alimentari a nivell global.
Natalia és enginyera agrònoma per la Universitat Politècnica de València i professora titular de Ciència i Tecnologia dels Aliments a la Universitat de Cranfield (el Regne Unit). El seu treball se centra en el desenvolupament de ciència bàsica per a entendre el comportament postcollita de fruites i hortalisses, i en la millora de les cadenes alimentàries, en col·laboració amb la indústria i els governs de tot el món; a més d'impartir docència de màster i doctorat.
Actualment, està desenvolupant tecnologies i envasos innovadors per a prolongar la vida útil dels productes frescos, amb l'objectiu de reduir el desaprofitament d'aliments i l'impacte dels sistemes alimentaris en el canvi climàtic.
A més, ha contribuït a la creació del primer Centre Africà d'Excel·lència per a la Refrigeració Sostenible i la Cadena de Fred. Un centre que ofereix formació a agricultors i agricultores locals per a reduir la pèrdua d'aliments; capacitar les dones en l'agricultura, i impulsar l'economia africana millorant la salut i els mitjans de vida.
En 2021 va rebre el premi 2021 Top 50 Women in Engineering: Engineering Heroes (WE50), un premi nacional que atorga la Societat de Dones Enginyeres del Regne Unit per a reconèixer dones enginyeres que han destacat pel seu treball en l'últim any.
Notícies destacades