Títol oficial

90 crèdits

MUISE

Espanyol

Espanyol – A2

Presencial

UPV Campus de Vera (València)

En detall

Contingut de la pàgina


Descripció del títol

El Màster Universitaris en Enginyeria de Sistemes Electrònics ofereix una formació avançada i especialitzada en enginyeria electrònica, amb un enfocament clarament professional. El nostre programa està dissenyat perquè els estudiants adquirisquen competències en el desenvolupament de productes electrònics, disseny de circuits impresos, sistemes embeguts avançats i sistemes digitals basats en FPGAs. A més, s’imparteixen coneixements en sistemes electrònics d’alimentació i generació d’energia, fonts d’energia renovables i sistemes d’adquisició de dades i instrumentació electrònica. Mantenim una estreta col·laboració amb empreses líders en l’àmbit de l’enginyeria electrònica, facilitant la inserció laboral dels nostres egressats i assegurant que els coneixements adquirits estan alineats amb les necessitats del mercat.

Objectius del títol

Adquirir competències en l’anàlisi tèrmica i el disseny per al compliment de normatives de compatibilitat electromagnètica.

Manejar paquets informàtics professionals de simulació i disseny.

Sintetitzar estructures avançades de programació i manejar sistemes operatius en temps real.

Utilitzar dispositius lògics programables com FPGAs i llenguatges de descripció de maquinari.

Dissenyar sistemes de potència, incloent disseny magnètic, càlcul de circuits de tret i control en llaç tancat.

Implementar filtres i transformades digitals mitjançant sistemes electrònics digitals.

Usar eficientment paquets informàtics de càlcul i simulació de circuits i sistemes electrònics.

Eixides professionals

Els egressats del Màster Universitari en Enginyeria de Sistemes Electrònics compten amb una àmplia varietat d’eixides professionals en sectors clau de la indústria. Gràcies a la formació avançada i especialitzada que reben, estan preparats per a exercir rols en múltiples àrees.

  • Indústria de l’automoció: Desenvolupament i disseny de sistemes electrònics per a vehicles, incloent sistemes de control, sensors i actuadors.
  • Aeronàutica: Implementació i manteniment de sistemes electrònics de navegació, comunicació i control en aeronaus.
  • Telecomunicacions: Disseny i gestió de xarxes de comunicació, desenvolupament de dispositius de comunicació i sistemes de transmissió de dades.
  • Automatització industrial: Creació i optimització de sistemes de control i automatització per a processos industrials, incloent sistemes embeguts.
  • Energia renovable: Desenvolupament de sistemes de generació i gestió d’energia a partir de fonts renovables, així com la millora de l’eficiència energètica i la qualitat del subministrament elèctric.
  • Electrònica de consum: Disseny i desenvolupament de dispositius electrònics d’ús quotidià, com a electrodomèstics, dispositius mòbils i equips d’entreteniment.
  • Instrumentació i sistemes d’adquisició de dades: Disseny i desenvolupament de sistemes de mesurament i control per a diverses aplicacions industrials i científiques.
  • Rols en recerca i desenvolupament, consultoria tècnica, gestió de projectes i docència universitària.

Dirigit principalment a

Aquest programa està dissenyat per a professionals amb una sòlida formació en enginyeria, especialment en els camps de l’electrònica industrial i les telecomunicacions.

  • Graduats en Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica o altres graus que habiliten per a l’exercici de la professió regulada d’Enginyeria Tècnica Industrial segons l’ordre ministerial CIN/351/2009.
  • Graduats en Enginyeria de Tecnologies i Serveis de Telecomunicacions o altres graus que habiliten per a l’exercici de la professió regulada d’Enginyeria Tècnica de Telecomunicació segons l’ordre ministerial CIN/352/2009.
  • Egressats de Títol oficial d’Enginyeria Tècnica Industrial i d’Enginyeria Tècnica de Telecomunicació sense complements formatius, amb un mínim de 10 ECTS en assignatures d’electrònica, 9 ECTS en sistemes automàtics i/o processament de senyals, i 10 ECTS en circuits elèctrics.

Estructura del màster

Obligatòries: 30 ects | Optatives: 48 ects | Practiques externes: 0 ects | Treball final de màster (TFM): 12 ects

Mòdul 1. Comú : 30 ects obligatoris

Matèria: Fonaments de Sistemes Electrònics
Crèdits mínims: 30 | Caràcter: Obligatori

Mòdul 2. Especialització : 36 ects optatius

Matèria: Sistemes Electrònics Digitals
Crèdits mínims: 36 | Caràcter: Optatiu

Matèria: Sistemes Electrònics de Conversió d’Energia
Crèdits mínims: 36 | Caràcter: Optatiu

Mòdul 3. Formació Complementària en Sistemes Electrònics : 12 ects optatius

Matèria: Seminaris Professionals i Conferències
Crèdits mínims: 6 | Caràcter: Optatiu
Nota: En aquesta matèria es poden realitzar fins a un màxim de 6 ECTS en pràctiques externes de caràcter curricular. (El pla d’estudis contempla un màxim de 12 ECTS per a pràctiques externes de caràcter curricular).

Matèria: Sistemes Electrònics Avançats
Crèdits mínims: 6 | Caràcter: Optatiu
Nota: En aquesta matèria es poden realitzar fins a un màxim de 6 ECTS en pràctiques externes de caràcter curricular. (El pla d’estudis contempla un màxim de 12 ECTS per a pràctiques externes de caràcter curricular).

Mòdul 4. Treball de fi de Màster : 12 ects treballe fi titulació

Matèria: Treball de fi de Màster
Crèdits mínims: 12 | Caràcter: Treballe Fi Titulació

Pràctiques en empresa

S’inclou la possibilitat de realitzar un màxim de 12 ECTS de pràctiques externes amb caràcter curricular.

Empreses de pràctiques

Alguns exemples d’empreses en les quals els nostres alumnes realitzen pràctiques són:

  • Analog Devices
  • MaxLinear
  • Mahle
  • PowerElectronics
  • Versa Design
  • Celestica
  • DAS Photonics
  • Fermax
  • Stadler
  • Autis
  • Zeleros
  • Dismutel

Investigació i accés a doctorat

Aquest màster capacita als seus egressats per a accedir a un programa de doctorat relacionat amb l’enginyeria electrònica, l’enginyeria de telecomunicació i altres.

Intercanvi acadèmic / convenis amb altres universitats

El màster es beneficia de tots els convenis d’intercanvi acadèmic que posseeix l’Escola de Tècnica d’Enginyeria de Telecomunicació (ETSIT). Tots els tràmits relatius a la mobilitat acadèmica es realitzen a través de l’oficina internacional de l’ETSIT.

Aquest màster s’ha dissenyat per a permetre la mobilitat acadèmica en el tercer semestre (30ECTS). Aquesta mobilitat consisteix a cursar 12 ECTS de la matèria TFM, 6 ECTS optatius de la matèria Sistemes Electrònics Avançats i 12 ECTS de l’especialitat cursada.

Instal·lacions i laboratoris

Els estudiants del màster tindran accés a laboratoris dotats amb equips electrònics avançats, amb un màxim de dos alumnes per lloc de laboratori. S’utilitzen laboratoris propis del departament d’enginyeria electrònica així com laboratoris situats en l’ETSIT.

Treball Fi de Màster

El Treball Fi de Màster (TFM) del Màster Universitari en Enginyeria de Sistemes Electrònics és un projecte integral que permet als estudiants aplicar i consolidar els coneixements adquirits al llarg del programa. Aquest treball consisteix en el desenvolupament d’un projecte d’enginyeria electrònica que pot abastar des del disseny i la implementació de sistemes embeguts avançats, fins al desenvolupament de sistemes d’adquisició de dades, instrumentació electrònica, o sistemes d’energia renovable.

El TFM es realitza sota la supervisió d’un professorat altament qualificat i amb experiència en el sector, i pot dur-se a terme en col·laboració amb empreses líders en la indústria, proporcionant una valuosa experiència professional. L’objectiu principal del TFM és demostrar la capacitat de l’estudiant per a abordar i resoldre problemes complexos d’enginyeria, integrant coneixements teòrics i pràctics, i presentant els resultats de manera clara i rigorosa.

Empreses col·laboradores i més

La col·laboració de les empreses amb aquest màster s’articula a través de diverses vies:

  • Impartició de seminaris professionals a través dels quals els estudiants poden conèixer de primera mà els temes de recerca i desenvolupament que duen a terme empreses capdavanteres del sector electrònic. Algunes de les empreses que imparteixen aquests seminaris són: Stadler Rail València, Power Electronics, Indra Sistemes, Versa Design, Mahle Electronics, Dismuntel, Celestica, Àustria Microsystems (AMS-OSRAM), Analog Devices, MaxLinear i Bosch.
  • Convenis de pràctiques externes: alguns exemples d’empreses en les quals els nostres alumnes realitzen pràctiques són: Analog Devices, MaxLinear, Mahle, PowerElectronics, Versa Design, Celestica, DAS Photonics, Fermax, Stadler, Autis, Zeleros o Dismutel.
  • Participació de personal d’empreses com a professors del màster en diverses assignatures.

+ Info