Contingut de la pàgina
Requisits d’accés
La Comissió Acadèmica del Títol (CAT) és l’òrgan competent d’establir els criteris de valoració a aplicar per a fixar l’ordre de prelació en l’adjudicació de places, d’acord amb la Normativa de Preinscripció i Admissió als estudis de màsters universitaris de la UPV.
Les persones que provinguen de països en els quals l’espanyol no siga l’idioma oficial, hauran d’acreditar el nivell A2 d’espanyol mitjançant qualsevol dels certificats oficials reconeguts per la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE) o per l’Associació de Centres de Llengües en l’Ensenyament Superior (ACLES).
Admissió per al cas d’estudiants discapacitats
Per a l’estudiantat amb necessitats educatives específiques derivades d’una discapacitat, s’establiran serveis de suport i assessorament adequats per a avaluar les necessitats d’adaptacions curriculars, itineraris o estudis alternatius, a través del suport de la Fundació CEDAT de la UPV.
La Fundació CEDAT de la UPV ofereix informació i assessorament als membres de la comunitat universitària amb discapacitat, així com acompanyament i suport a l’aula. A més, proporciona ajudes tècniques per a l’estudi a aquells membres de l’estudiantat que, a causa de les seues necessitats educatives especials, el requerisquen. També promou i gestiona accions de formació i ocupació per a aquest col·lectiu, tant dins com fora dels campus de la UPV, i ofereix diferents serveis des del seu Centre Especial d’Ocupació.
Així mateix, la fundació duu a terme projectes per a l’eliminació de barreres arquitectòniques i urbanístiques, plans integrals d’accessibilitat, auditories en matèria d’accessibilitat, revisió de projectes, assessorament i disseny de models ideals d’accessibilitat.
Pots trobar informació general sobre l’accés en el Servei d’Alumnat – Accés
Criteris d’admissió
Per a l’admissió en el màster és necessari complir amb els següents criteris:
A
Títol de Grau Universitari
Posseir un títol de grau universitari en àrees relacionades amb l’enginyeria, específicament aquells que habiliten per a l’exercici de la professió regulada d’Enginyeria Tècnica Industrial segons l’ordre ministerial CIN/351/2009 i d’Enginyeria de Telecomunicació segons l’ordre ministerial CIN/352/2009. També s’admetran candidats amb un mínim de 10 ECTS en electrònica, 9 ECTS en sistemes automàtics i/o processament de senyals, i 10 ECTS en circuits elèctrics.
B
Procés d’Admissió
Presentació de la sol·licitud d’admissió indicant l’especialitat desitjada, adjuntant còpia de la titulació, expedient acadèmic, curriculum vitae i fotocòpia del Document Nacional d’Identitat o Passaport. Documentació addicional opcional inclou experiències professionals, projectes, treballs fi de curs, cursos rebuts, carta de motivació, cartes de recomanació, i altres documents rellevants.
C
Avaluació de Sol·licituds
La Comissió Acadèmica valorarà les sol·licituds segons els següents criteris:
- Idoneïtat del títol: fins a un 40% de la valoració.
- Expedient acadèmic: fins a un 40% de la valoració.
- Curriculum vitae: fins a un 15% de la valoració.
- Altres mèrits: fins a un 5% de la valoració.
Els candidats seran admesos en funció del nombre de places disponibles, seguint un ordre de prelació basat en els criteris esmentats. Les vacants es cobriran en cas de renúncies, sempre que existisquen sol·licituds en llista d’espera, d’acord amb l’ordre de prelació establit.
Beques
Els ensenyaments conduents a l’obtenció d’un títol universitari oficial permeten l’accés a beques i ajudes. El Ministeri competent en matèria d’educació, la Generalitat Valenciana i la mateixa Universitat Politècnica de València convoquen diferents beques i ajudes.

Beques de caràcter general per a estudiants que cursen estudis postobligatoris amb validesa en tot el territori nacional. La beca consistirà en l’exempció del pagament de les taxes per la prestació de serveis acadèmics universitaris (despeses de matrícula), corresponents a assignatures matriculades per primera vegada. També podran obtenir altres quanties fixes i variables, si es compleix amb els requisits establits per a això.

Per a l’adjudicació de la beca és necessari acreditar residència administrativa en la Comunitat Valenciana i no superar els llindars de renda establits per la convocatòria, així com complir amb els requisits de caràcter general i acadèmics. La beca consisteix en l’exempció del pagament de les taxes per la prestació de serveis acadèmics universitaris (despeses de matrícula), d’assignatures matriculades en primera i segona matrícula.
La Universitat Politècnica de València ofereix diverses beques o ajudes com les ajudes d’acció social, les ajudes de menjador o les beques formatives de col·laboració. També existeixen ajudes a esportistes.
En aquest enllaç, es reuneixen tot tipus de convocatòries per a estudiants de grau, màster i doctorat: ajudes a la mobilitat, beques de col·laboració, d’investigació, de pràctiques, per a la realització de cursos…
Procés de preinscripció
La preinscripció és el procediment que serveix per a ordenar totes les sol·licituds que rep cada màster universitari, en funció dels requisits d’accés que s’han establit i de la baremació dels mèrits que presenta cada aspirant. És un tràmit que, a la Universitat Politècnica de València, es realitza a través d’una aplicació en línia i amb un termini diferent (més ampli) per a l’alumnat de fora de la Unió Europea. Les persones interessades a sol·licitar plaça en aquest màster universitari trobaran a continuació les instruccions, pas a pas, per a realitzar la preinscripció: terminis, taxes, documents, normativa…
