- -
UPV
 

La crisi del quart de vida

La crisi del quart de vida

Visita l'exposició organitzada pel Club de Fotografia LUX_EPSG

Què és el que marca el final de l'adolescència i el principi de l'etapa adulta? Com viu aquest pas l'adolescent? Quins factors socials influeixen? Per a Lucía García-Robledo, alumna de segon curs del Grau en Comunicació Audiovisual, “aquest és un període convuls, replet de contradiccions i ple de crisis constants de tota mena: de personalitat, econòmiques, existencials i amoroses. En definitiva, un període on aprendre a viure”. 

Aquest trànsit de l'adolescent a la vida adulta ha sigut captat per estudiants del Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València (UPV) en les 28 fotografies que reuneix l'exposició “La crisi del quart de vida”. “Són imatges que reflecteixen cadascuna de les persones que participen, perquè en cada fotografia cadascuna d'elles ha deixat un tros de si mateixa. Reflectint el que per a elles significa la crisi del quart de vida”.

La mostra "La crisi del quart de vida" grupa instantànies en blanc i negre i en color. “Quan vam plantejar com afrontar l'exposició decidírem que delimitaríem la temàtica, però que la tècnica seria lliure. D'aquesta manera, cadascun seria lliure d'experimentar i buscar el seu propi estil”. Però, una vegada reunides les fotografies, “ordenàrem la part en color, buscant l'evolució dels tons més freds fins a arribar a la calidesa, perquè marcara l'evolució de qui es troba dins de la crisi del quart de vida”. 

L'exposició - coordinada per Lucía amb Luana Bovet, Carlos Díaz-Pintado, Irene García, Laia Molero i Estela Valldecabres - ha comptat amb la col·laboració de la subdirecció de cultura del Campus de Gandia, i en ella “han participat 30 persones del col·lectiu de fotografia LUX de l’EPSG, estudiants que, encara que no fotògrafs professionals ara, estic segura que arribaran a ser-ho”. 

LUX_EPSG 

El Club de Fotografia LUX, integrant del programa Generació Espontània de la UPV, té com a objecte proporcionar a l'alumnat un espai on poder desenvolupar la seua creativitat i ampliar els seus coneixements fotogràfics treballant en equip. A més, des d'aquesta associació es fomenta l'intercanvi d'experiències i la participació en activitats que permeten la retroalimentació artística dels seus components. 

L'exposició “La crisi del quart de vida” romandrà oberta al públic fins al 13 de gener de 2022, en el vestíbul de la Sala de Conferències 1 i 4 del Campus de Gandia. 

(11/01/2022)



EMAS upv