- -
UPV
 

Jornada tècnica

Jornada tècnica

Caracterització de l'abandó de terres amb teledetecció, la seua relació amb la biomassa, el medi ambient i sòls

El Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València (UPV) acollirà el divendres, 17 de desembre, la jornada Caracterització de l'abandó de terres (cítrics) amb teledetecció, la seua relació amb la biomassa, el medi ambient i sòls.
 
Durant la sessió s'exposaran els resultats del projecte “Abandó de terres utilitzant diferents tècniques de teledetecció”, finançat per la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital de la Generalitat Valenciana. Es tracta d'una investigació que aborda les diferents tècniques de teledetecció per a l'estudi de parcel·les abandonades i recull el cas pràctic realitzat en municipis costaners de la comarca de la Safor. 
 
L'activitat, dirigida a l'alumnat i personal tècnic de les àrees de geomàtica, producción vegetal, medi ambient i urbanisme, está estructurada en quatre xarrades de 20 minuts de duració. La primera d'elles, a càrrec del professor Javier Estornell del Grup d'Investigació Cartografia Geoambiental i Teledetecció, versarà sobre la utilització d'informació espectral i altimètrica per a la determinació de parcel·les abandonades de cítrics. Sobre l'aprofitament de la biomassa procedent de la renovació de plantacions d'arbres fruiters parlarà el professor Borja Velázquez del Grup de Mecanització i Tecnologia Agrària. La professora María Teresa Sebastiá, de l'Institut d'Investigació per a la Gestió Integrada de Zones Costaneres, exposarà les repercussions mediambientals de l'abandó de camps de cítrics. I, finalment, el professor Josep Vicent Llinares, de l'Institut Agroforestal Mediterrani, els resultats preliminars de paràmetres edàfics de camps abandonats de cítrics en el terme municipal d'Oliva. 
 
Per a més informació i inscripció, consulta aquest enllaç
 
Jornada tècnica Caracterització de l'abandó de terres (cítrics) amb teledetecció, la seua relació amb la biomassa, el medi ambient i sòls, divendres, 17 de desembre, d'11.00 a 12.45 hores,Sala de Conferències 1 i 4, Campus de Gandia.
 
(16/12/2021)



EMAS upv