- -
UPV
 

Cicle Dones Sāvies

Cicle Dones Sāvies

Lola Teruel parlarà sobre Jemima Morrell, pionera del turisme sostenible

El Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València (UPV) col·labora en la IV edició del cicle de conferències Dones Sàvies. La iniciativa, organitzada pel CEIC Alfons el Vell i la Biblioteca de Gandia, compta amb el suport de la Regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament de Gandia i el CEFIRE-Gandia.

Aquesta nova edició de Dones Sàvies proposa un cicle on, de la mà d'acadèmiques, científiques i divulgadores, es done visibilitat a la contribució de dones de referència en els àmbits de la història, la ciència, l'art, el turisme, la literatura, la política o el feminisme, entre altres. 

Jemima Morrell, pionera del turisme sostenible

Dijous, 2 de desembre, Lola Teruel, professora del Campus de Gandia, parlarà de Jemima Morrell. El treball de Teruel se centra en la conservació, valorització i dinamització turística del patrimoni natural i cultural des del prisma de la sostenibilitat. Aquest interés connecta a la investigadora amb la tasca de Morrell, dona exploradora que va realitzar el primer viatge organitzat a Suïssa en el segle XIX. La seua experiència recorrent els Alps suïssos, recopilada a través del seu llibre de viatge, va servir d'inspiració a altres empresaris.

“Entorn de la figura de Jemima Morell s'han produït documents, escrits i audiovisuals, que recreen paisatges, patrimoni i costums com a reclam turístic i com a via perquè en prengueu coneixement, valoració i respecte”, ha destacat la investigadora del Campus de Gandia. 

El cicle de conferències, que es perllongarà fins al mes de maig de 2022, se celebra en la Biblioteca Central de Gandia, en la sala d’actes, a les 19.30 hores.

(01/12/2021)



EMAS upv