- -
UPV
 

Aplicació de tècniques de creativitat en projectes sanitaris

Aplicació de tècniques de creativitat en projectes sanitaris

Safor Salut reunirà agents socials en el taller de creativitat per a la generació i el desenvolupament d'idees

En el marc del programa de cooperació Safor Salut - iniciativa conjunta entre el Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València (UPV), FISABIO-Departament de Salut de Gandia, FISABIO-HACLE La Pedrera, i la Federació d'Associacions d'Empresaris de la Safor (FAES) - s'ha organitzat un taller de creativitat per a la generació i el desenvolupament d'idees de projectes sanitaris.

L'activitat es desenvoluparà de manera presencial demà, dimarts, 30 de novembre, de 10.00 a 12.00 hores, en les instal·lacions de Foment d'Agricultura, Indústria i Comerç de Gandia.

Dirigida a agents socials que participen en el projecte Safor Salut com a col·laboradors, la sessió comptarà amb l'assistència de representants de la Fundació per a la Investigació Sanitària a la comarca de La Safor (AISSA), Associació Espanyola Contra el Càncer Gandia, Associació Diagnosticats de Fibromiàlgia i Síndrome de Fatiga Crònica de Gandia i la comarca de la Safor (DIFFAC.GANDIA), Fundació Espurna, Associació Parkinson Gandia-Safor, Associació de Familiars de Malalts d´Alzheimer de la Safor (AFA la Safor), Mancomunitat de Municipis de la Safor i l'Ajuntament de Gandia.

Creativitat per a resoldre reptes sanitaris

Durant la jornada es donaran a conèixer tècniques de creativitat, per a aplicar-les en els processos de definició i desenvolupament d'idees i reptes sanitaris. Tot això a fi d'impulsar la generació de nous projectes d'investigació i innovació sanitaris entre els agents socials involucrats en el programa.

I és que, aquests tallers de creativitat estan enfocats a aquells casos que requereixen un treball de pensament lateral per a la definició dels reptes. Són activitats en les quals persones amb diferents perfils participen en l'anàlisi de la situació, generant divergència i proposant noves idees i diferents vies de solució que acaben estructurant-se en la definició d'un conjunt de reptes. 

Resultats enfocats en les necessitats de pacients

Així mateix, aquestes sessions se centren en l'experiència de pacients. Consisteixen a comprendre les necessitats no cobertes de pacients com a persones usuàries del sistema sanitari i transformar, conjuntament amb la resta de professionals de la salut, personal tecnològic i empreses, el context sanitari per a aconseguir resultats en salut i benestar innovadors. 

(29/11/2021)



EMAS upv