- -
UPV
 

Anālisi de sčries de televisiķ

Anālisi de sčries de televisiķ

Seminari virtual sobre les sèries televisives i el seu impacte cognitiu

 
Amb el propòsit de donar a conèixer treballs inèdits de destacats experts i, al seu torn, estimular el desenvolupament de noves investigacions, se celebra el seminari “The cognitive impact of serial television”. 
 
Aquesta trobada virtual, emmarcat en el projecte “Interactions between cognitive value and aesthetic properties in contemporary serials”, ha sigut organitzat per Héctor J. Pérez, professor del Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València (UPV) i hi participen altres membres del projecte esmentat de les universitats de Navarra i Sevilla. 
 
Durant les sessions, que es duran a terme entre els mesos d'abril i maig, s'abordarà la influència de les sèries de televisió i d'aquells elements capaços de persuadir l'espectador. 
 
Segons Héctor J. Pérez, aquest seminari “busca promoure la investigació sobre l'impacte de les sèries en el coneixement, les actituds i les creences dels espectadors. Per això, presentem diversos experts mundials en el tema en diàleg amb els investigadors del nostre projecte i amb d’altres, de diferents països, entre ells, Canadà, Austràlia, els Estats Units, Croàcia, la Xina i Alemanya”.
 
L'esdeveniment compta amb el suport de l'Agència Estatal d'Investigació, la Society for the Cognitive Studies of the Moving Image -una de les principals societats internacionals per a l'estudi del cinema i la televisió- i la UPV. 
 
Com ha apuntat Héctor J. Pérez, “el Campus de Gandia sempre ha sigut el principal receptor i beneficiari de totes les activitats d'aquest projecte i de les d'un altre projecte d'investigació anterior, també sobre sèries televisives, desenvolupat entre 2014 i 2018”. Hi participen les professores Nadia Alonso i Beatriz Herráiz, també del Departament de Comunicació Audiovisual, Documentació i Història de l'Art de la UPV. 
 
El seminari, “The cognitive impact of serial television”, és gratuït i està obert a qualsevol persona interessada. Per a assistir-hi, només cal enviar un correu electrònic a la següent adreça: researchseriesevents@gmail.com
 
Consulta el programa
 
Imatge: Utopia (Sèrie de TV)
 
(16/04/2021)



EMAS upv