Màster – Accés internacional

Alumnat internacional: accés a màsters universitaris

L’alumnat internacional

pot estudiar un màster a la Universitat Politècnica de València, la millor tecnològica d’Espanya. Per a això, és necessari que formalitze un procés de preinscripció universitària, un tràmit que es realitza en mode en línia.

Recorda que, si no compleixes aquests tres criteris, pots optar a l’admissió general.


Fase 0 i altres períodes de preinscripció

La UPV ofereix al seu futur alumnat la possibilitat de preinscriure’s als màsters universitaris en diferents fases:

  • Fase 0: des de novembre, aproximadament, fins a començament de la fase següent.
  • Fase 1: de març a maig, aproximadament.
  • Fase 2: segona quinzena de juny, aproximadament.
  • Fase 3: final de juliol i final d’agost, aproximadament. Només s’ofereixen els màsters amb places vacants.

La fase 0 s’obri específicament per a l’alumnat titulat estranger d’educació superior, amb títol estranger i sense residència ni nacionalitat europea. És un període més ampli que permet, en cas de ser admès o admesa, tenir temps suficient per a complir tots els tràmits (visats d’estudis, sol·licitud de beques, etc). Sens dubte, és el millor moment per a realitzar el procés de preinscripció.

No obstant això, l’alumnat internacional es pot preinscriure en totes les fases.

Els màsters comuniquen a l’aspirant l’admissió a mesura que es van estudiant i resolent les sol·licituds d’accés. Alguns títols, no obstant això, esperen al final del termini (juny) per a fer la baremació de tots els aspirants alhora.

Fase 0

Dirigida exclusivament a alumnat internacional.

S’obri al novembre (per a iniciar curs al setembre de l’any següent) i dura fins que el títol desitjat inicia la Fase 1 o la 2.

Fase 1

Dirigida a alumnat nacional, EEES i internacional.

S’obri al març i finalitza al maig, aproximadament.

Fase 2

Dirigida a alumnat nacional, EEES i internacional.

Sol ser la fase en què més títols obrin el període de preinscripció.

Se celebra al juny.

Fase 3

Dirigida a alumnat nacional, EEES i internacional.

Només participen els títols amb places vacants.

Se celebra a la fi de juliol i principi de setembre.

Accés amb un títol estranger d’educació superior

L’alumnat amb títol estranger d’educació superior (equivalent al grau universitari espanyol) d’un sistema educatiu de fora de l’espai europeu d’educació superior, com per exemple d’Amèrica, Àsia, Àfrica… té dues opcions per a preinscriure’s en un màster de la UPV:

  • Aportar el títol homologat mitjançant una credencial d’homologació, o declarat equivalent en l’àmbit acadèmic de grau o màster oficials, mitjançant un certificat d’equivalència expedit pel ministeri competent espanyol.
  • Presentar el títol obtingut fora de l’EEES perquè la UPV realitze un estudi d’equivalència i comprove si el diploma en qüestió té un nivell de formació equivalent a un títol de grau espanyol i si faculta al país d’origen per a cursar estudis de postgrau. Aquest tràmit no és gratuït, sinó que comporta una taxa, actualment de 155,22 €, que l’aspirant ha de pagar en el moment de sol·licitar la gestió. Si la comprovació és favorable, la UPV emet una resolució rectoral. En cap cas, l’accés per aquesta via implica l’homologació del títol ni el seu reconeixement a altres efectes que el de realitzar els estudis de màster universitari.

És important indicar que, només en el cas que l’aspirant vulga accedir a un màster habilitant (a Espanya), és requisit que el títol estiga homologat pel ministeri competent espanyol. Per a la resta de màsters, n’hi ha prou que el títol s’haja declarat equivalent.

Títol legalitzat

És imprescindible que el títol presentat estiga legalitzat perquè tinga efectes a Espanya. El tràmit de legalització s’ha de realitzar al país que ha emès el títol, per això és diferent segons cada país d’origen. Al final del procés, el document (especialment, la identitat i autoritat del signant) pot ser reconegut per les entitats espanyoles.

No s’exigeix cap mena de legalització per als documents expedits en estats membres de la Unió Europea, Islàndia, Liechtenstein, Noruega i Suïssa.

Com legalitzar el meu títol?

Els documents acadèmics expedits a l’estranger que vulguen fer-se valdre a Espanya han d’estar degudament legalitzats conformement a les condicions següents:

  • Documents acadèmics expedits en països que han subscrit el Conveni de la Haia de 5 d’octubre de 1961: és suficient amb la legalització única o “postil·la” estesa per les autoritats competents del país. La postil·la només pot estar expedida per una autoritat competent designada pel país del qual procedeix el document.
  • Documents acadèmics expedits en la resta dels països: s’han de legalitzar per via diplomàtica. Per a això, és necessari consultar en els organismes següents:
    • Ministeri d’Educació del país d’origen.
    • Ministeri d’Afers Exteriors del país on s’expediren els documents acadèmics.
    • Representació diplomàtica o consular d’Espanya en aquest país.

Documentació necessària

A l’hora de realitzar la preinscripció, l’alumnat internacional que vulga estudiar un màster universitari a la UPV ha de presentar un seguit de documents:

  • Passaport.
  • Títol oficial (o credencial d’homologació o declaració d’equivalència en l’àmbit acadèmic de grau o màster universitari oficial expedida pel ministeri competent espanyol).
  • Certificat expedit per la universitat d’origen o institució de procedència que especifique que el títol aportat permet accedir als estudis oficials de postgrau al país d’origen.
  • Certificat acadèmic expedit per la universitat d’origen o institució de procedència amb indicació de nota mitjana obtinguda en base 10. Si no s’aporta la nota en base 10, la nota d’accés és un 5.
  • Legalització del títol i del certificat acadèmic, en cas de ser necessari.
  • Traducció oficial del títol i del certificat acadèmic, en cas de ser necessari.
  • Currículum o full de vida en format de la Unió Europea, juntament amb la documentació acreditativa dels mèrits al·legats.
  • Documentació acreditativa del compliment de requisit lingüístic, en cas de ser necessari.
  • Una altra documentació específica requerida per cada màster.
  • En cas de sol·licitar-ho, documentació acreditativa per a la valoració de la sol·licitud de matrícula en règim de dedicació a temps parcial.

Aquests documents són comuns a tots els màsters, però també s’han de revisar les condicions d’accés específiques en cada cas. Es poden trobar en la pàgina web de cada màster.

Requisits lingüístics

Alguns màsters de la UPV requereixen un nivell determinat d’idioma (espanyol o anglès) que s’ha d’acreditar adequadament. Aquesta acreditació s’ha d’incloure en la documentació que es presenta en el moment de la preinscripció. El llistat de màsters amb requisits lingüístics està publicat al web del Servei d’Alumnat. Consulta la taula de certificats admesos per la UPV.

I si em falta algun document?

Encara que falte algun document, es pot iniciar la preinscripció igualment. La documentació addicional es pot aportar durant el període en què està oberta la preinscripció. Amb posterioritat, també es pot continuar incorporant documentació, però s’han de tenir en compte dues circumstàncies:

  • És imprescindible disposar del certificat expedit per la universitat d’origen o institució de procedència que especifique que el títol aportat permet accedir als estudis oficials de postgrau al país d’origen i el títol mateix.
  • Les comissions acadèmiques de títols (CAT) per a l’admissió només valoren la documentació que s’ha afegit fins al dia límit de consideració de condicions acadèmiques. No es tenen en compte els documents presentats amb posterioritat.

La taxa d’estudi d’equivalència

La Generalitat Valenciana, el govern autonòmic de la Comunitat Valenciana, ha fixat una taxa que s’ha de pagar per la realització de l’estudi d’equivalència del nivell de formació dels títols estrangers d’un sistema educatiu aliè a l’espai europeu d’educació superior (EEES) que presenten els estudiants internacionals per a accedir als estudis de màster.

En el curs acadèmic 2024-2025, la taxa ascendeix a 155,22 €. Es paga una vegada i serveix per a totes les sol·licituds de preinscripció que es realitzen (un màxim de 4 sol·licituds en cada fase, i de 6 en el curs acadèmic). S’ha d’abonar abans que finalitze el termini de presentació de sol·licituds en la fase corresponent. En cas contrari, la sol·licitud en qüestió s’anul·la per impagament de la taxa.

Com pagar la taxa d’estudi d’equivalència?

A l’hora de realitzar el procés de preinscripció, s’indiquen les diferents opcions per a aquest pagament. És possible abonar la taxa mitjançant el pagament segur amb targeta de crèdit (TPV) o imprimint el rebut i pagar-lo en una oficina de CaixaBank a Espanya. Hi ha també la possibilitat de pagar a través de la plataforma Flywire, una alternativa especialment recomanada per a alumnat internacional.

És necessari pagar la taxa d’estudi d’equivalència si ja ho vaig fer en una altra universitat?

Si pagares la taxa en una altra universitat espanyola, no és necessari que la tornes a pagar. Per a això, has d’aportar la resolució favorable emesa per la universitat corresponent en què s’indica que el teu títol permet accedir als estudis de màster objecte d’estudi d’equivalència i el resguard de l’abonament de la taxa.

He de pagar la taxa d’estudi d’equivalència si el meu títol està legalitzat correctament?

Sí, ja que són dos procediments diferents.

La legalització és un procediment pel qual es dona validesa a Espanya als documents acadèmics estrangers (com pot ser el títol o un certificat acadèmic). Consisteix en el reconeixement de la signatura (identitat i autoritat del signant) de la institució educativa que expedeix el document original.

No té res a veure amb el pagament de la taxa perquè la universitat comprove que el teu títol estranger d’educació superior (d’un sistema educatiu aliè a l’espai europeu d’educació superior o EEES) té un nivell de formació equivalent al grau espanyol i que et faculta al teu país d’origen per a accedir als estudis de postgrau.

No pagues la taxa si el teu títol ja està homologat.

Es retorna la taxa si finalment no aconseguisc plaça en el màster que m’interessa?

Amb independència del resultat, la taxa no es retorna mai, ja que la UPV ha realitzat l’estudi de comprovació.

Preus dels màsters oficials per a l’alumnat internacional

La Universitat Politècnica de València és una universitat pública. Això significa, entre d’altres, que els seus preus estan subvencionats per l’Administració i són definits per la Generalitat Valenciana.

A partir del curs 2025-2026, la tarifa que s’aplica a l’alumnat internacional és x2 els preus oficials de l’alumnat espanyol o de la Unió Europea. Aquesta regulació es dirigeix a l’alumnat internacional que no té condició de resident dels estats membres de la Unió Europea, ni nacionalitat de la UE, Islàndia, Liechtenstein, Noruega i Suïssa.

Així doncs, el preu del crèdit ECTS per a alumnat internacional oscil·la entre els 25 i els 70 € aproximadament. Per a calcular el total a pagar, s’ha de multiplicar el nombre de crèdits ECTS del màster en concret pel preu/crèdit i afegir algunes xicotetes quantitats en concepte d’obertura d’expedient, expedició del títol, assegurança escolar… El desglossament de cada partida es pot trobar en la pàgina web del Servei d’Alumnat. A més, aquesta informació apareix destacada al web específic de cada màster. Com s’ha esmentat anteriorment, aquestes tarifes són públiques i s’actualitzen anualment mitjançant un decret de la Generalitat Valenciana.

En qualsevol cas, els preus per a l’estudiantat internacional a la UPV continuen sent considerablement més baixos que en altres universitats espanyoles, com les de Madrid o Barcelona.

Formes de pagament del màster

Hi ha diverses formes de pagament i facilitats.

Es pot pagar la matrícula en un sol termini (setembre), en dos terminis (setembre i gener) o en vuit mensualitats (de setembre a abril). En tots els casos sense interessos.

Es pot abonar mitjançant domiciliació bancària en qualsevol banc o caixa d’estalvis d’Espanya, targeta de crèdit (TPV virtual) o a través de la plataforma Flywire (plataforma especialment recomanada per a alumnat internacional, ja que permet pagar de manera segura, des de qualsevol país, qualsevol banc i en la teua pròpia moneda).

Si, en el moment de realitzar la matrícula, encara no tens cap compte bancari obert a Espanya, pots triar com a forma de pagament targeta de crèdit o Flywire (en un o dos terminis) i, mentrestant, anar gestionant l’obertura d’un compte. Una vegada estigues instal·lat a Espanya, i disposes d’un compte bancari, pots dirigir-te al teu centre d’estudis i canviar la forma de pagament a domiciliació bancària en 8 mensualitats, si et resulta millor opció. Recorda que abril és l’últim mes per a pagar.

Beques per a l’alumnat internacional

L’alumnat internacional pot accedir a algunes beques. De fet, en el curs 2023-2024 prop de 70 estudiants procedents de fora de l’EEES gaudiren d’ajudes a la UPV per a cursar un màster.

Algunes d’aquestes beques són:

Hi ha, a més, unes altres convocatòries internacionals, fins i tot n’hi ha per país d’origen. L’estudiantat pot dirigir-se directament a aquestes entitats per a sol·licitar-les. També es pot obtenir informació sobre aquestes i altres ajudes per a alumnat estranger (com és el cas de les beques AUIP) a través de l’Oficina d’Acció Internacional (OAI) de la Universitat Politècnica de València.

Accés a la preinscripció

La preinscripció s’inicia des d’aquest enllaç:  

Després de sol·licitar la clau o PIN, l’aspirant rep un correu electrònic amb què ja pot iniciar el procés.

Preguntes freqüents

Quant dura un màster?

Els estudis a Espanya es mesuren en crèdits ECTS (European Credit Transfer and Accumulation System). Un màster pot durar 60, 90 o 120 crèdits ECTS, és a dir, d’un a dos cursos. Cal diferenciar entre la durada de la docència (l’assistència a classe) i l’elaboració del treball final de màster (TFM). En principi, la durada de la docència en els màsters és:

  • Un curs acadèmic: 60 crèdits ECTS (de setembre a juliol de l’any següent)
  • Un curs i mig: 90 crèdits ECTS (de setembre a juliol de l’any següent + de setembre a gener de l’any següent)
  • Dos cursos acadèmics: 120 crèdits ECTS (de setembre a juliol durant 2 anys)

A més d’aquest període, en algunes ocasions l’alumne requereix d’uns mesos més (de 3 a 6) per a la realització del TFM (treball final de màster).

Què és un crèdit ECTS?

Un crèdit ECTS és la manera de mesurar la durada dels estudis. Cada crèdit equival a 25-30 hores de dedicació. Per tant, 60 crèdits ECTS equivalen a un curs complet. Generalment, un màster té entre 60 i 120 crèdits ECTS. Habitualment, una assignatura equival a 4 o 6 crèdits. El sistema de crèdits és molt important perquè garanteix el reconeixement de les qualificacions i la mobilitat entre títols i països.

Quan comença i finalitza el curs?

El curs acadèmic a Espanya comença al setembre i finalitza al juliol de l’any següent.

Puc matricular-me en un màster habilitant?

Els màsters habilitants són títols de postgrau que habiliten per a l’exercici de les professions regulades, com és el cas d’algunes enginyeries i arquitectura a Espanya. Les professions regulades són oficis per a l’exercici dels quals es requereix complir una condició especial que, generalment, és estar en possessió d’un determinat títol acadèmic.

Per a accedir a un màster habilitant necessites estar en possessió d’un títol específic de grau, per la qual cosa només pots matricular-te en el màster habilitant si el teu títol estranger (haja sigut expedit o no en un sistema educatiu de l’EEES) està homologat al grau espanyol corresponent que dona accés a la professió regulada a Espanya.

Puc matricular-me de manera parcial en un màster?

Sí, si acredites la necessitat d’aquest tipus de matrícula en el moment que realitzes la sol·licitud de preinscripció. Un curs acadèmic amb dedicació a temps complet equival a 60 crèdits ECTS.

A la Universitat Politècnica de València es considera que un estudiant té dedicació a temps complet quan formalitza una matrícula superior a 40 crèdits. La matrícula a temps parcial és la que comprèn entre 18 i 40 crèdits ECTS l’any.

Les classes s’imparteixen en anglès o espanyol?

La major part dels màsters s’imparteixen en espanyol (espanyol i castellà són termes equivalents). Algunes assignatures s’imparteixen en valencià (llengua oficial de la Comunitat Valenciana, on està la UPV), però generalment això ocorre quan hi ha més d’un grup de matrícula i l’estudiantat estranger pot triar un grup amb docència en castellà. Altres assignatures s’imparteixen en anglès. Has de consultar la pàgina web del màster concret que t’interesse, ja que hi trobaràs la informació completa.

Quin horari tenen les classes?

Generalment, els horaris són de matí o de vesprada, encara que és possible que alguna activitat acadèmica (pràctiques, seminaris…) tinga un horari en diferent torn. Has de consultar la pàgina web del màster concret que t’interesse, ja que aquesta informació hi està completa.

La UPV ofereix allotjament al seu alumnat internacional de màster?

La Universitat Politècnica de València ajuda els seus alumnes de manera gratuïta a aconseguir un allotjament que s’ajuste a les seues expectatives i necessitats. Per a això, manté una base de dades que serveix de punt de trobada entre estudiants i particulars que ofereixen habitacions en pisos compartits, allotjament a casa d’una família o pisos per a llogar.

A més, hi ha diverses residències estudiantils a les ciutats de València, Gandia i Alcoi, urbs universitàries molt preparades per a acollir alumnat. Si estàs pensant a viure en una residència d’aquest tipus, és important que reserves amb suficient antelació.

Hi ha màsters en línia?

La Universitat Politècnica de València és una universitat principalment presencial, la qual cosa permet a l’alumnat gaudir dels innombrables avantatges que ofereixen els seus campus (espais d’estudi, Generació Espontània, esports gratis, Casa de l’Alumne, zones verdes, biblioteques i un llarguíssim etcètera). Per tant, la majoria dels màsters són presencials. No obstant això, uns pocs ofereixen part de la programació acadèmica de manera en línia. En la pàgina web de cada màster trobaràs aquesta informació.

Més dubtes?

Informació addicional

Dubtes sobre el procés de preinscripció i admissió: poli[consulta] i poli[cita]

Incidències tècniques relacionades amb el formulari de preinscripció: Centre d’Atenció a l’Usuari (CAU)

Informació sobre requisits específics d’admissió i consultes de caràcter acadèmic:


Informació actualitzada a març de 2025