- -
UPV
 

James H. Whitelaw

Doctor Honoris Causa per la Universitat Politècnica de València. Investit l'11 de juny de 1996


Biografia

Nascut a Escòcia el 1936, el Professor Whitelaw es va graduar a la Universitat de Glasgow el 1957 i es va doctorar a la mateixa Universitat el 1961. L'any 1961 va obtenir el títol de Doctor en Ciències de l'Enginyeria per la Universitat de Londres.

Casat i pare de tres fills, és actualment el responsable de la Secció de Termofluidodinàmica del Departament d'Enginyeria Mecànica de l'Imperial College of Science, Technology and Medicine de Londres.

Editor d'importants publicacions científiques com Experiments in Fluids , International Journal of Heat and Mass Transfer i Internal Communications in Heat and Mass Transfer , pertany també a nombrosos comités d'Investigació i consells d'edició. És consultor d'importants societats del camp de la indústria aeronàutica i d'automoció.

Ha publicat i editat nombrosos llibres i articles científics i ha rebut nombrosos reconeixements internacionals, entre ells, ha sigut investit doctor honoris causa per la Universitat de Lisboa el 1980 i fa poc per la Universitat Politècnica de València.

Expert en mecànica de fluids i especialment en els fenòmens de transferència de massa i calor, les seues principals contribucions a la ciència se situen en el desenvolupament de tècniques de mesura utilitzant mitjans convencionals i làser com ara la velocimetria làser Doppler (LDA) i la seua aplicació a un ampli camp d'àrees de l'enginyeria entre els quals s'inclouen les turbines de gas, els motors alternatius i els cremadors.

És membre de la Royal Academy of Engineering i de la Royal Society que són els més alts reconeixements que es poden atorgar a un científic britànic.


EMAS upv