- -
UPV
 

David W. Thursfield

Doctor Honoris Causa per la Universitat Politècnica de València. Investit el 5 de febrer de 2004.


Paraules del Rector

Honorables Sr. consellers
Doctors Claustrals
Excm. Sr. D. David Thursfield
Srs. Directius de Ford
Professor Tornero
Senyores i Senyors

En la competència per ocupar un lloc en el mercat i en la Societat, pareix que no quede temps per a tot allò que no siga arribar el primer a la meta, en una incessant i angoixosa carrera d'aproximacions successives, com ocorria amb la mesquina paradoxa de la tortuga d'Aquil·les, atribuïda a Zenó, que estava molt prop de la meta però que no arribava mai, perquè sempre caminava la mitat del que li faltava. D'aproximacions successives a l'òptim i d'algun drecera, perquè els verdaders avanços s'aconseguixen, per bots tecnològics quan es desenvolupen avanços conceptuals en qualsevol terreny

I no obstant hui hem tret tots temps per a assaborir el goig que produïx la satisfacció de saber que hi ha poderoses raons per les quals estem ací. Estem ací per a celebrar amb un acte solemne el Doctorand per Causa d'Honor a David W. Thursfield per la Universitat Politècnica de València, com a premi visible i merescut d'una relació entre l'Empresa Ford i la Universitat Politècnica de València al llarg de 25 anys. Quantes paraules, quant de coneixement lloc en joc, quants reptes comuns, en tot aquest temps!

Convenis, formació, desenvolupament, Escola d'Enginyeria Tècnica, fan la relació UPV-Ford al mateix nivell de compromís que el que la Ford té amb València. Perquè Ford li ha donat molt a València: prestigi mundial, difusió de tecnologia, cultura de qualitat, ocupació, riquesa.

Jo es que València ho sap i correspon amb la mateixa moneda de reconeixement i respecte. La Universitat Politècnica de València que és poble i carn de poble, ha de contribuir a este reconeixement, i oferix a la Ford el millor dels seus guardons, Dr. Per Causa d'Honor, a un geni empresarial i artífex del desenvolupament de Ford Almussafes.

Al Professor Tornero que ha glossat magistralment estes fites i esta vida de treball de David Thursfield el meu sincer reconeixement, Professor Tornero.

Senyores i Senyors, no sols hem tret temps del nostre quefer per a un acte important de reconegut reconeixement a David Thursfield, sinó que estem feliços, disfrutant perquè entre tots ho hem fet possible.

Moltes Gràcies


EMAS upv