- -
UPV
 

David W. Thursfield

Doctor Honoris Causa per la Universitat Politècnica de València. Investit el 5 de febrer de 2004.


Discurs

Excm. Sr. rector Magfc. De
La Universitat Politècnica de València.
Senyores i Senyors claustrals.
Senyores i Senyors:

Em sent honrat i enllacat al rebre este Doctor Honoris Causa de la Universitat Politècnica de València. És un gran honor per a mi personalment, i per a la totalitat de Ford Motor Company. Sóc molt afortunat, i més després d'haver sigut també distingit per esta Universitat amb la seua Medalla d'Or, a l'entrar a formar part de la llarga llista de personalitats mundials que també han sigut honrats amb esta distinció.

He tingut l'orgull d'haver treballat en esta terra durant un any, just quan la planta d'Almussafes va començar a consolidar la seua posició en els mercats internacionals.

Llavors em vaig adonar del potencial que tenia esta planta i les qualitats de les persones que treballaven en ella; la seua vocació per aprendre, dedicació i creativitat eren molt evident. Tots els hòmens i dones que treballaven en Ford tenien la il·lusió per fer que la planta d'Almussafes fóra un líder mundial.

Han passat vint anys i puc dir amb orgull que aquella il·lusió es va fer realitat. Almussafes és hui en dia una peça de vital importància dins de l'estructura de Ford Europa. També és una part fonamental de la vida valenciana i un dels majors contribuïdors en el desenvolupament i prosperitat d'esta Comunitat.

És un fet conegut que la planta d'Almussafes exercix un notable paper en l'economia de la Comunitat Valenciana. Quasi el 8% de totes les ocupacions d'esta comunitat tenen a Ford com a eix conductor. Així mateix, l'activitat industrial que genera la nostra companyia suposa prop del 9% del PIB i del 21% de les exportacions totals d'esta Comunitat.

Socis en la nostra busca de l'èxit són les autoritats valencianes. La plena cooperació i recolzament que ens presten és summament valorada. Esperem continuar reforçant eixes relacions per a aconseguir objectius comuns.Gràcies a tots els involucrats.

Com bé saben tots vostés, l'educació i entrenament pels quals és reconeguda esta Universitat són essencials per als nostres èxits. Moltes de les disciplines són impartides en la nostra Escola Universitària de la planta d'Almussafes, adscrita a este campus universitari. Gràcies per això Sr. Nieto.

Els nostres empleats són professionals centrats a produir els productes d'alta qualitat que els clients de hui en dia demanden. Estan compromesos a aconseguir els majors índexs de productivitat, eficiència i excel·lència que són tan crucials per a assegurar un futur saludable.

David W. Thursfield

Tampoc vull oblidar-me dels nostres proveïdors. Ells han evolucionat fins a convertir-se en els nostres socis en el desenvolupament dels nostres productes, aprofitant sinergies entre ambdós i procurant un intercanvi constant d'informació que ens permet ser cada dia més eficients.

El resultat d'este esforç comú ha portat a València i a Espanya a ser peça clau per a Ford Motor Company. Durant els últims anys, la indústria europea de l'automòbil s'ha enfrontat a canvis molt importants. Sobre capacitat d'una banda i una forta entrada de fabricants asiàtics per una altra.

En els últims anys hem consolidat el nostre creixement a Espanya, tant en xifres absolutes de vendes com de quota de mercat. De fet, l'any passat vam créixer un deu per cent en vendes, sobre l'any 2002, mentres que la mitjana del mercat nacional només va créixer un tres i mig per cent.

Almussafes és una de les nostres plantes més flexibles produint el Ford Ca, Festa i Focus, conjuntament amb el Mazda2, que acaba de complir un any en producció.

Hi ha establit rècord de producció durant els dos últims anys consecutius. L'any passat la producció va augmentar un 3%, fins als 384,000 vehicles.

És la planta més segura a Europa.

Per ultime, i no per això menys important, aconseguix els millors resultats en eficiència productiva - Un èxit que ressalta novament la dedicació, compromís i professionalitat de tots els empleats de Valencia

En els nous desafiaments que se'ns acosten, Espanya i València jugaran un paper important en la transformació i èxit de Ford Europa.

Confiem a seguir el camí mamprés fa vint-i-cinc anys amb la Universitat Politècnica de València. Ha quedat demostrat que esta col·laboració ha donat uns excel·lents resultats.

Sàpien que en Ford tenim en una alta estima nostra relació amb la Universitat Politècnica. Esta relació permet que la Comunitat Valenciana dispose d'una font de riquesa, generadora d'ocupació, però també és la inductora d'un desenvolupament tecnològic extensible a moltes altres empreses valencianes.

Sr. Nieto, este matí he tingut l'oportunitat de conéixer el projecte de la nova Ciutat Politècnica de la Innovació que estan desenvolupant.

Certament els valencians poden sentir-se orgullosos d'ella, perquè sens dubte és la demostració que la Universitat Politècnica serà el referent a Espanya en instal·lacions i sistemes formatius.

Només em queda expressar de nou la meua gratitud personal a la Universitat Politècnica.

Gràcies a tots

DAVID W. THURSFIELD


EMAS upv