- -
UPV
 

Valentín Fuster Carulla

Doctor Honoris Causa per la Universitat Politècnica de València. Investit el 20 de juny de 2008


Biografia

Director de la Unitat de Cardiologia de l'Hospital Mont Sinaí

Valentín Fuster Carulla (Barcelona, 1943), cardiòleg, es va llicenciar i doctorar per la Universitat de Barcelona, i durant la década dels setanta es va traslladar als Estats Units per completar els seus estudis. Va passar diversos anys a la Clínica Mayo (Minnesota), primer com a resident i després com a professor de medicina i especialista en cardiologia. L'any 1981 va traslladar-se a l'Escola de Medicina de l'Hospital Mont Sinaí (Nova York) com a cap de cardiologia, i del 1991 al 1994 fou catedràtic de medicina de l'Escola Mèdica de Harvard (Boston) i cap de cardiología de l'Hospital General de Massachusetts.

Actualment és director de Mount Sinai Heart, de l'Institut Cardiovascular Zena i Michael A. Wiener i del Centre de Salut Cardiovascular Marie-Josée i Henry R. Kravis, així com president del Centre Nacional d'Investigacions Cardiovasculars Carles III (Madrid) i membre de l'Institut de Medicina de l'Acadèmia Nacional de Ciències. Ha ocupat també els càrrecs de president de l'Associació Americana del Cor i de la Federació Mundial del Cor, membre del Consell Assessor de l'Institut Nacional del Cor, els Pulmons i la Sang dels EUA i president del Fellowship Training Directors Program del Col·legi Americà de Cardiologia.

Les seues contribucions a la medicina cardiovascular es reflecteixen en els més de 500 articles que ha publicat sobre les malalties coronàries, l'aterosclerosi i la trombosi; i en els dos manuals de cardiologia (The Heart i Atherothrombosis and Coronary Artery Disease) dels quals és editor. També és redactor en cap de la revista del grup Nature que s'especialitza en medicina cardiovascular.

En reconeixement al seu treball, Valentín Fuster ha rebut nombrosos premis i distincions, entre els quals, el Premi Científic Andreas Gruntzig de la Societat Europea de Cardiologia (1992), el Premi al Científic Distingit del Col·legi Americà de Cardiologia (1993), el Príncep d'Astúries d'Investigació Científica i Tècnica (1996), el Premi al Científic Distingit de l'Associació Americana del Cor (2003) i el Premi a l'Investigador Distingit de la Societat Interamericana de Cardiologia (2005).


EMAS upv