- -
UPV
 

Entrevista Alumni UPV

Pepo Cebrián, titulat de la UPV, ens explica la seua experiència com a emprenedor i i les raons que el van portar a muntar Printable, una empresa dedicada a la impressió en 3D.

[ 19/06/2015 ]
Entrevista Alumni UPV

Pepo Cebrián és graduat en Arquitectura Tècnica i Enginyeria d'Edificació (2013) per la UPV i actualment es cursa un Màster en Tecnologia Aplicada a l'Edificació a la UPV. És soci fundador de Printable, una empresa que investiga les diferents tecnologies d'impressió 3D.


-L'any passat vau fundar Printable. Explica'ns alguna cosa més sobre aquesta: què us va portar a crear-la? A què us dediqueu?


Printable és una empresa emergent enfocada a emprar la tecnologia com a mitjà d'acostament entre la impressió 3D i la societat. És un projecte jove, dinàmic i innovador. Ofereix serveis de disseny, escaneig i impressió d'objectes en 3D, realitza cursos formatius i desenvolupa la seua pròpia tecnologia digital, dins de la comunitat en línia. En definitiva, és un lloc de trobada i un punt de partida per a tota aquella persona interessada en la fabricació personal.


-Com és el dia a dia d'un emprenedor?


En el meu cas, sóc una persona perseverant i constant, cosa que considere clau a l'hora d'emprendre, ja que suposa una elevada càrrega d'inversió en esforç i temps que no produeix efectes a curt termini, sinó que ho fa a mitjà i llarg termini. M'agrada consolidar aquells coneixements que ja tinc, així com ampliar-los en aquells camps que encara desconec. Imagine i cerque una tecnologia útil i accessible que oferisca a les persones la possibilitat de desenvolupar els seus propis projectes i els permeta respondre a una gran part de les seues necessitats d'una manera ràpida, econòmica i innovadora.


-La UPV inclou l'Institut IDEES per a la creació i desenvolupament d'empreses; quin tipus d'assessorament i orientació us ofereix?


Són unes magnífiques persones, entenen perfectament la necessitat d'assessorament, suport i formació que tenim els emprenedors. La seua missió és fomentar i desenvolupar la cultura emprenedora a la UPV, i sensibilitzar i dinamitzar la comunitat universitària quant a la creació de noves empreses i el suport a aquestes. També ho és donar suport a la creació i el desenvolupament d'empreses innovadores amb base tecnològica a la Comunitat Valenciana. Per a Printable, és una ajuda clau, i estic segur que ajudaran moltíssims més estudiants a complir els seus somnis emprenedors.


-Tornant al vostre negoci, quines aplicacions pot tenir la impressió 3D? Quins en poden ser els usos més nous: els aplicats a la medicina, la cirurgia, els trasplantaments, etc.?


Cal entendre la impressió 3D com una revolució a nivell mundial: el segment de mercat és extremadament ampli i sense límits territorials. L'aplicabilitat parteix de l'usuari privat -per exemple, algú que decideix fabricar-se un llum personal en pocs minuts- i arriba a grans corporacions, com ara la firma DUS Architects i Henkel, que han construït recentment la 3D Print Amsterdam Canal House. Printable persegueix oferir solucions tant a aquests usuaris privats com a empreses de sectors com l'arquitectura, el gran consum, les infraestructures, el disseny, l'art, l'educació i la moda.


-Recentment ha estat a la UPV, per impartir-hi una conferència, Josef Prusa, creador de la impressora 3D de codi obert i referent del moviment maker. Però què volen dir exactament impressora 3D de codi obert i moviment maker?


Codi obert és l'expressió amb la qual es coneix el programari o maquinari distribuït i desenvolupat lliurement. Actualment, se centra més en els beneficis pràctics de l'accés al codi font que en qüestions ètiques o de llibertat. Els makers, com encertadament es fan dir, es dediquen a fer coses. Aquesta orientació va nàixer als Estats Units i s'està convertint en una autèntica revolució industrial. Amb maquinari i programari oberts, l'home pot crear tot allò que s'imagine i dotar-ho d'intel·ligència. Gràcies a les impressores 3D i a les plataformes electròniques lliures, avui dia es pot fer front a la dependència tecnològica, ja que ara som capaços de fer qualsevol cosa que vulguem.


-Tot avança molt ràpidament; cap a on creus que va el món de la impressió en 3D?


Bé, si t'explicara les aplicacions que preveiem nosaltres, hauria de demanar-te que em signares un acord de confidencialitat, un NDA, però confie que açò no ho llegirà ningú. La impressió 3D està revolucionant la vella noció que fins ara es tenia sobre què es pot fabricar i què no. Aquest canvi presenta unes dificultats naturals que n'alenteixen el desenvolupament, i a les quals Printable ve a oferir resposta. El futur dependrà de la manera en què s'aconseguisca resoldre aquests tres problemes: desconeixement i dificultat d'ús, cost de la tecnologia d'impressió 3D, i complexitat en el disseny digital d'objectes.


-Ets titulat per la UPV i actualment curses un Màster en Edificació de la UPV; què destaques de la teua etapa universitària?


Em quede amb la satisfacció de poder ajudar tots els companys, professors i investigadors de tota la Universitat a través de Printable. És la millor manera de retornar tot allò que la Universitat Politècnica ha fet per mi i per la meua facultat, l'ETS d'Enginyera d'Edificació, juntament amb l'Institut Idees.


-Què esperes d'Alumni UPV? Què creus que us pot aportar formar part d'Alumni UPV?


Espere que continue fomentant els valors que suposa ser tant alumne com titulat de la UPV. Crec que fomentar que les persones se senten orgulloses del lloc on s'han format i vulguen seguir donant suport a aquesta labor amb els seus coneixements i experiències és vital perquè la UPV continue creixent amb tot el seu potencial.


-Què diries als estudiants i titulats de la UPV perquè puguen veure's reflectits en tu?


L'eficiència, l'ambició i la cultura de l'esforç converteixen una persona normal en una persona d'èxit. Com va dir Eisenhower, "És millor tenir una persona treballant amb tu que tres persones treballant per a tu". Per això l'equip és la clau: s'ha de compartir una mateixa passió assentada sobre múltiples punts de vista per a desenvolupar-la.


En el nostre cas, cerquem ser diferents, innovar en allò que fem i en com ho fem, i anar més enllà que la resta de projectes en matèria 3D. Som joves, confiem en les nostres ganes i la nostra tecnologia i, essencialment, ens encanta el que fem cada dia.




Comparte esta noticia o conecta con la UPV en medios sociales

Bookmark and Share


Notícies destacades


Fins a 900€ per estudiant Fins a 900€ per estudiant
La UPV posa en marxa la seua convocatòria d'ajudes d'acció social per al present curs acadèmic
Lluita contra el ciberassetjament sexual a menors Lluita contra el ciberassetjament sexual a menors
La UPV ha organitzat el congrés internacional Enfocaments Interdisciplinaris per a la Protecció de la Infància en Internet, del projecte d'investigació Stoponsexgroom
Edicions Maior: 25 anys Edicions Maior: 25 anys
La UPV exhibeix una selecció excepcional de la històrica galeria balear, referència internacional de la gràfica contemporània
QS rànquings per matèries QS rànquings per matèries
La UPV, reconeguda com a millor universitat d'Espanya per a estudiar tant Enginyeria Agroalimentària i Forestal com Art i Disseny
Activa el teu futur Activa el teu futur
El CFP organitza tallers, ponències i activitats per a donar a conèixer els títols propis de la UPV
Èxit de la nova edició del Fòrum d'Ocupació del campus de Gandia Èxit de la nova edició del Fòrum d'Ocupació del campus de Gandia
Més de 300 joves han assistit a la fira de l'ocupació, que ha reunit 44 entitats amb un centenar d'ofertes



EMAS upv