- -
UPV
 

IX Premi Ciutat d'Algemesí

IX Premi Ciutat d'Algemesí

Judit Oliver, de l'ITQ (UPV-CSIC), guanya el nové premi cientificotècnic Ciutat d'Algemesí per a joves investigadors, dotat amb 5.000 eurosJudit Oliver, investigadora de l'Institut de Tecnologia Química (ITQ, centre mixt creat el 1990 per la UPV i el Consell Superior d'Investigacions Científiques, CSIC), ha estat guardonada amb el nové premi cientificotècnic Ciutat d'Algemesí per a joves investigadors, dotat amb 5.000 euros, per un estudi que permetrà el desenvolupament de sistemes de catàlisi per or fins a cinc vegades més eficaços que els prèviament observats.


La investigació, publicada per la prestigiosa revista Science, mostra com petits cúmuls d'or (de fins a 10 àtoms), diluïts en suspensió, poden servir com a catalitzadors (és a dir, com a substàncies presents en una reacció química, en contacte físic amb els reactius, que acceleren, indueixen o propicien aquesta reacció sense actuar-hi a sobre) de diverses reaccions orgàniques a temperatura ambient i aconsegueixen eficiències catalítiques fins a cinc vegades superiors.


L'estudi té diverses aplicacions pràctiques, com per exemple, utilitzar els sistemes de catàlisi per or per a accelerar l'oxidació del monòxid de carboni, i convertir-lo així en innocu per al medi ambient.


Vicent Girbés, de l'IDF-UPV, rep el premi per a joves investigadors de la Ribera


L'altre gran guardó del jurat, dotat amb 1.500 euros de premi i que fa un reconeixement als joves investigadors de la Ribera, també ha tingut protagonisme de la UPV, ja que ha recaigut en Vicent Girbés, de l'Institut de Disseny i Fabricació (IDF UPV), pel treball sobre un sistema anticol·lisió per a vehicles de passatgers i de transport de materials.


L'estudi, emmarcat en els sistemes avançats d'assistència a la conducció (coneguts sota l'acrònim ADAS, advanced driving assistance systems), té com a objectiu el desenvolupament i la implementació d'un sistema de conducció manual-assistida que permeta a la persona usuària reduir al màxim el sistema de col·lisió, i evitar possibles danys materials o físics.


Amb aquesta finalitat, s'introduirà una nova trajectòria integrada en un sistema que, a partir de mesures sensorials, estimarà l'estat del vehicle i el seu entorn, de manera que s'eviten tant els xocs amb objectes, com possibles bolcades per maniobres brusques.


Els tres accèssits, també, per a investigadors de la UPV


El jurat ha atorgat també tres accèssits, tots a investigadors de la UPV. El primer accèssit és per a Sandra Roger, de l'iTEAM-UPV (Institut de Telecomunicacions i Aplicacions Multimèdia) per l'estudi de disseny d'algorismes per a implantar sistemes de comunicacions. El segon, per a Vicente Bernardo Vert (ITQ), per l'estudi d'elèctrodes avançats per a combustible d'òxid sòlid.


Finalment, el tercer accèssit reconeix el treball d'Isabel Ortuño i Guillermo Vilariño, ambdós del CBET-UPV (Centre de Biomaterials i Enginyeria Tissular), sobre conductes d'àcid hialurònic axonal guiat.


Més informació
    Notícia UPV TVComparte esta noticia o conecta con la UPV en medios sociales

Bookmark and Share


Notícies destacades


La UPV prepara una estratègia per a electrificar les barques de l'Albufera La UPV prepara una estratègia per a electrificar les barques de l'Albufera
El parc natural de l'Albufera compta amb prop de mil barques censades, de pesca i passeig turístic, que treballen una mitjana de 300 dies a l'any
GO_INNOLAND, una alternativa contra l'abandó de terres i la despoblació rural GO_INNOLAND, una alternativa contra l'abandó de terres i la despoblació rural
Un equip de la UPV impulsa un projecte d'innovació social per a la recuperació de parcel·les sota la fórmula cooperativa
El millor equip espanyol de la història El millor equip espanyol de la història
L'FSUPV Team prossegueix el seu ascens imparable: segon en Spielberg i Hockenheim, i vencedor a Montmeló
IMAS IMAS
Investigadors de la UPV, el CSIC i la UV participen en un projecte per a desenvolupar un nou escàner PET de diagnòstic clínic
Cátedra UPV-ISTOBAL Cátedra UPV-ISTOBAL
7 estudiants de la UPV brillen amb llum pròpia en les Innovation Event Sèries de la multinacional espanyola
Alumnado tutor Alumnado tutor
¿Necesitas ayuda? El alumnado tutor te acompaña, todos los días, durante tu primer curso en la universidad

EMAS upv