- -
UPV
 

EIT Awards

Zeleros rep a Budapest, de les mans del comissionat europeu Tibor Navracsics, el Premi del Públic per la seua aproximació a l'Hyperloop escalable

[ 25/10/2019 ]

Zeleros, l'empresa nascuda al si de la Universitat Politècnica de València (UPV) sota el guiatge dels titulats David Pistoni, Daniel Orient i Juan Vicen, i que en l'actualitat lidera el desenvolupament de la tecnologia Hyperloop (nou sistema de transport terrestre basat en tubs de baixa pressió pels quals circulen pods -càpsules- a més de 1.000 km/h amb baixa fricció i sense emissions directes), ha sigut guardonada per l'Institut Europeu d'Innovació i Tecnologia (EIT n'és la sigla en anglès) amb el Premi del Públic en la gala dels EIT Awards celebrada a Budapest (Hongria) per la seua aproximació a l'Hyperloop escalable "fet a Europa".

Tibor Navracsics, comissionat europeu d'Educació, Cultura, Joventut i Esport, va fer lliurament del guardó a Pistoni, CEO de Zeleros, en una cerimònia que va reunir més de 400 persones emprenedores líders, innovadores d'avantguarda i gestores de política.

Donant forma al futur

"Junts estem donant forma al futur del transport", va afirmar Pistoni, que va voler agrair especialment el suport rebut "a l'EIT Climate-KIC i els seus socis". EIT Climate-KIC és una comunitat de coneixement nascuda el 2010, ideada i finançada per l'EIT, i l'objectiu de la qual és abordar el canvi climàtic a través de la innovació.

L'EIT, per part seua, és un organisme de la Unió Europea (UE) sorgit el 2008 per a fomentar la capacitat innovadora a Europa, i és part fonamental d'Horitzó 2020, el programa marc d'investigació i innovació de la UE.

Una pista de prova de 2 km a Europa

Zeleros, reconeguda també pels EIT Awards en el lloc 3 de la categoria Venture, col·labora amb empreses líders com Renfe i Altran, prestigiosos centres d'investigació com CIEMAT o ITENE, a més de la mateixa UPV i la Politècnica de Madrid. Així mateix, cal assenyalar que la companyia ha aconseguit, fins avui, més de 2 milions d'euros de suport d'inversió, tant pública com privada.

Entre els seus reptes futurs, destaca el projecte per a construir una pista de prova de dos quilòmetres a Espanya, amb l'objectiu de demostrar la viabilitat del sistema d'alta velocitat i posicionar Europa com una referència en l'àmbit Hyperloop.


Notícies destacades


Setciències Setciències
Nous capítols del programa de divulgació científica per als més menuts produït per UPV TV
En l'elit universitària internacional En l'elit universitària internacional
'Nature' situa la Universitat Politècnica de València entre les cent millors universitats joves del món
10 noves empreses emergents 10 noves empreses emergents
StartUPV continua incorporant talent al seu ecosistema emprenedor
Del 16 d'octubre al 21 de novembre Del 16 d'octubre al 21 de novembre
La UPV exposa "ANCA. Una experiència de creació col·lectiva 1989-1994"
Accions Marie Sklodowska-Curie Accions Marie Sklodowska-Curie
S'obri la convocatòria d'Innovative Training Networks. 530 milions en beques dirigides a la formació inicial de personal investigador a l'estranger
Projecte Dieper Projecte Dieper
La UPV participa en el desenvolupament d'un nou motor de baix consum i alta eficiència que redueix més d'un 80% l'emissió de partícules contaminants

EMAS upv