- -
UPV
 

Després de l'incendi de l'estiu passat

Estudiants i titulats en Ciències Ambientals pel campus de Gandia de la UPV ajuden a recuperar la Marxuquera Alta

[ 17/12/2018 ]

Un equip de treball integrat per estudiants i titulats en Ciències Ambientals per la Universitat Politècnica de València (UPV) està participant en la recuperació de la zona afectada per l'incendi forestal que tingué lloc el passat estiu a la Marxuquera Alta. El foc, després d'iniciar-se a Llutxent, va arrasar una gran superfície forestal situada prop del nucli urbà de Gandia.

La col·laboració s'emmarca en el projecte Marxuquera Verda, un instrument de participació ciutadana impulsat per l'Ajuntament de Gandia, dirigit per tècnics professionals, i coordinat per la Generalitat Valenciana i la Diputació de València.

"Hi ha moltes ganes de col·laborar"

Yasmina Mascarell i Dani Muñoz, titulats en Ciències Ambientals pel campus de Gandia UPV, coordinen les accions d'educació ambiental relacionades amb el projecte. Segons Yasmina Mascarell, la resposta de la població i associacions està sent molt positiva: "Hi ha moltes ganes de col·laborar".

El primer grup de participants de Marxuquera Verda han sigut estudiants de primer curs del Grau en Ciències Ambientals de la UPV, que han ajudat a retirar vegetació cremada i a condicionar els rebrots perquè tinguen millors condicions per a créixer.

Estructura de contenció

Al seu torn, també han participat els estudiants de quart curs del grau esmentat, que han construït una estructura de contenció per a evitar l'erosió del sol al barranc de Borrell, desprotegit per l'absència de vegetació.

Així mateix, els estudiants han debatut sobre la gestió dels espais naturals i els incendis, i han visitat el Centre d'Interpretació Ambiental de Parpalló-Borrell, en el disseny del qual va participar també professorat de Ciències Ambientals UPV.

Mascarell, que indica que les actuacions de recuperació de gran envergadura del projecte Marxuquera Verda les estan realitzant professionals, indica que "nosaltres actuem sobre la franja del barranc de Borrell, per a facilitar que la natura es recupere per si mateixa, i també perquè qui vulga ajude en el procés i puga entendre millor com cuidar i protegir aquests paratges naturals amb un gran valor per a la població de l'entorn".

Entre les accions que estan duent a terme, Mascarell destaca la construcció i la col·locació de caixes niu per a permetre que els ocells puguen habitar el paratge davant l'absència d'arbres. El programa Marxuquera Verda va començar el passat 1 de desembre, i totes les activitats es poden seguir a través de la seua pàgina web oficial.


Notícies destacades


Referent en la universitat espanyola Referent en la universitat espanyola
El programa Generació Espontánia de la UPV celebra el seu primer congres al campus de Vera
Dos premis Nobel a la UPV Dos premis Nobel a la UPV
Roger Kornberg y Ben Feringa han visitat el campus de Vera
Rànquing 'El Mundo' Rànquing 'El Mundo'
La UPV, millor universitat d'Espanya per a estudiar Biotecnologia, Belles Arts, i Ciència i Tecnologia dels Aliments
Technovation Girls CV Technovation Girls CV
La UPV ha acollit la final de la competició, en la qual xiquetes i joves d'entre 8 i 18 anys desenvolupen les seues pròpies aplicacions
Matriculem-nos en valencià Matriculem-nos en valencià
La UPV promou la campanya que incideix en l'objectiu de triar el valencià com a llengua de la docència
Normativa de Progrés i Permanència Normativa de Progrés i Permanència
La UPV aprova flexibilitzar les condicions de progrés del seu alumnat. Només serà necessari aprovar 12 crèdits en el primer any d'universitat

EMAS upv