- -
UPV
 

28 de juny

La UPV, compromesa amb la llibertat i igualtat en dignitat i drets per a la comunitat LGTBI+

[ 28/06/2018 ]

"Enguany, en què se celebra el 70 aniversari de la Declaració universal dels drets humans, la Universitat Politècnica de València reafirma el seu compromís amb l'impuls d'aquelles accions que contribueixen a l'exercici efectiu dels drets individuals i col·lectius.


Els drets humans en relació amb l'orientació sexual i la identitat de gènere, reconeguts en els Principis de Yogyakarta, inspiren les polítiques encaminades a garantir el gaudi de tots els drets sense discriminació per motius d'orientació sexual o identitat de gènere.


Per això, la commemoració del 28 de juny com a reconeixement de la comunitat LGTBI+ és també una fita de progrés social que reforça la nostra cohesió i avanç conjunt, i a la qual ens unim com a institució.


Com s'estableix en els Objectius de desenvolupament sostenible, és responsabilitat nostra no deixar ningú enrere en la lluita contra la desigualtat i la injustícia. La implementació de l'Agenda 2030 depèn de la inclusió de totes les persones en la participació política i cívica, el benestar econòmic, la seguretat personal i la lluita contra la violència, la salut i l'educació com a dimensions demostratives del nivell d'integració efectiva de les persones LGTBI+ en les diferents realitats.


La Universitat, a l'avantguarda de les respostes a les demandes socials, treballa per a incorporar aquells instruments que possibiliten el ple exercici dels drets civils de les persones LTGBI+.


En aquest sentit, el passat 26 d'abril va ser aprovat en Consell de Govern el Protocol d'atenció a la identitat i l'expressió de gènere de la Universitat Politècnica de València, dirigit a garantir el dret d'autodeterminació de les persones que manifesten una identitat de gènere sentida diferent de l'assignada en el moment del naixement, a l'empara de la Llei 8/2017, de 7 d'abril, de la Generalitat, integral del reconeixement del dret a la identitat i a l'expressió de gènere a la Comunitat Valenciana.


Com a rector, és una satisfacció comptar amb la col·laboració de la comunitat universitària per a garantir la igualtat d'oportunitats i la no-discriminació per raons d'orientació sexual, o d'identitat o expressió de gènere.


Des de la formació integral de l'alumnat, des de la nostra pràctica diària, des de la nostra responsabilitat social, ens unim al reconeixement de la comunitat LGTBI+.


El nostre compromís fa real la llibertat i igualtat en dignitat i drets de totes les persones."


Francisco Mora, Rector de la UPV(Imatge de Jingjing Yang)


Notícies destacades


Nature Research Highlight Nature Research Highlight
Un estudi liderat per la UPV detecta la major fugida de metà registrada en un pou petrolífer
Ajudes menjador Ajudes menjador
Oberta, fins al 6 de setembre, la fase 1 del termini de sol·licituds d'ajudes per a cobrir el menú del dia per al curs 2024-2025
Rutes intel·ligents d'assistència sanitària Rutes intel·ligents d'assistència sanitària
Un equip de la UPV, la UOC i la UAB usa algorismes per a fer més eficients els desplaçaments dels professionals sanitaris en territoris situats a més de 45 minuts a peu o amb bicicleta d'un centre mèdic d'atenció primària
La Màquina Queer La Màquina Queer
La Universitat Politècnica de València ha organitzat un taller de creació artística amb IA generativa d'imatges per a ajudar a construir una societat més diversa
PhotoIUPAC 2024 PhotoIUPAC 2024
L'Institut de Tecnologia Química (UPV-CSIC) coorganitza la 29è edició d'aquest congrés internacional, que se celebra fins al divendres en el Palau de Congressos de València
Auditoria Ciutadana Compromesa Auditoria Ciutadana Compromesa
L'Institut ENGINY (UPV-CSIC) i la Generalitat Valenciana impulsen un projecte pilot d'aquest nou instrument d'avaluació i seguiment de les polítiques i serveis públicsEMAS upv