- -
UPV
 
Exposició Fotciencia10
Semana de la Ciencia 2013 Exposició Fotciencia10  ...

 L' exposició Fotciencia10, mostra fotogràfica de gran qualitat que té per objectiu apropar la ciència al públic, pot visitar-se a la Sala d'Usos Múltiples del Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València, des del 30 d'octubre al 17 de novembre, de 9.00 a 20.00 hores; l'entrada és gratuïta. L'exposició recull 50 instantànies plenes de llum i color.

Es tracta d'una selecció de les obres presentades al Certamen Nacional de Fotografia Científica, FOTCIENCIA, convocat pel Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) i la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT); són treballs de gran qualitat fotogràfica i capacitat de suggestió, acompanyades per textos divulgatius de valor didàctic. L'exposició forma part de la programació de la Setmana de la Ciència que la UPV realitza a Gandia del 4 al 8 de novembre.

Per al subdirector de promoció del Campus de Gandia de la UPV, Paco Castells, responsable de la Setmana de la Ciència, haver aconseguit portar aquesta exposició al Campus és un gran èxit de què ha de gaudir tota la ciutadania i per això ja s'han programat nombroses visites de centres d'educació preuniversitària. Entre les fotografies de Fotciencia10 poden observar-se des d’una baldufa girant, on interactuen distintes forces, fins a imatges microscòpiques del grafè, passant per una vespa asiàtica patrullant davant d'un grup d'abelles; imatges de fibres de carbó que es pareixen a l'illa de Gomera, una fulla de lotus o la instantània d'un conjunt de microorganismes que s'agrupen en forma de xarxa. Fotciencia va realitzar la seua desena edició el 2012 i s'ha convertit en una referència de com apropar la ciència a la societat mitjançant l'art fotogràfic.


EMAS upv