- -
UPV
 

Participa en els nous Estatuts de la UPV

Participa en els nous Estatuts de la UPV

Tràmit previ a l'elaboració dels nous estatuts, perquè la comunitat universitària puga realitzar aportacions

Els Estatuts vigents de la Universitat Politècnica de València (UPV) van ser aprovats pel Decret 182/2011, de 25 de novembre, del Consell. Aquests, dictats en virtut de l'autonomia que reconeix l'article 27.10 de la Constitució a les universitats, contenen les regles fonamentals de la seua organització i funcionament.
 
L'aprovació de la Llei orgànica 2/2023, de 22 de març, del sistema universitari (LOSU), ha conformat un nou marc jurídic de regulació del sistema universitari; estableix una remissió directa o indirecta als Estatuts perquè s'ocupen i regulen un elenc de diferents matèries, i estableix una obligació d'adaptació legal a les universitats públiques, que conclourà amb l'aprovació de nous estatuts.
 
Per això, la UPV, seguint la previsió establida en l'article 133 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, ha establit un tràmit participatiu, previ a l'elaboració de nous estatuts, on es convoca la totalitat de membres de la comunitat universitària, així com les associacions o altres organitzacions potencialment afectades per la norma, perquè puguen realitzar les seues aportacions, com ara suggeriments, opinions, etc. a fi de fomentar el procés participatiu, com a oportunitat per a conèixer millor les prioritats i necessitats que hauran de plasmar-se en els nous estatuts.
 
El document de consulta pública prèvia per a l'elaboració dels Estatuts de la UPV es pot consultar en aquest següent
 
Les persones interessades poden participar trametent les seues consideracions a l'adreça de correu següent: informacionpublica@upv.es
 
(01/05/2023)



EMAS upv