- -
UPV
 

Seminari E 606

Seminari E 606

Inauguració de la Sala Marina Segarra

Professora Titular de Comunicació Audiovisual a la Universitat Politècnica de València, Marina Segarra va ser la promotora i la responsable de la implantació dels estudis universitaris de Comunicació Audiovisual al Campus de Gandia de la UPV.

Des del curs 2009/10 el Grau en Comunicació Audiovisual, adaptat a l'Espai Europeu d'Educació Superior (EEES), va substituir la Llicenciatura en Comunicació Audiovisual que va començar a impartir-se en 2001 gràcies a la seua labor. 

Actualment, aquest és un dels graus més demandats i forma l'alumnat en el camp de la creació, la producció i la realització en els diversos mitjans de comunicació audiovisual. Amb un programa innovador - aprenentatge basat en projectes - l'estudiantat ha d'enfrontar-se al repte de realitzar projectes transversals i integrar els coneixements adquirits a l'aula per a desenvolupar una proposta professional i realista. 

Marina Segarra: dedicació docent, investigadora i professional

Docent de la UPV des de l'any 1982, Marina Segarra es va llicenciar en Història de l'Art per la Universitat de València i en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València, universitat en la qual també es va doctorar. 

Narració figurativa, Producció i realització audiovisual, Expressió audiovisual, Anàlisi de formes i mitjans audiovisuals, Disseny de producció… són algunes de les assignatures que ha impartit en la titulació de Comunicació Audiovisual. A la llista cal afegir altres matèries, les pertanyents a cursos d'especialització, màsters i programes de doctorat. 

D'altra banda, ha tractat sempre de compaginar la seua activitat docent amb l'activitat investigadora, participant en projectes d'innovació educativa en noves metodologies docents i en investigació aplicada a l’àmbit de la recuperació del patrimoni gràfic i els còmics.

A més, va dirigir més d'una vintena de treballs final de carrera, va assistir a múltiples congressos i va publicar capítols i articles en revistes especialitzades. 

Així mateix, va treballar com a guionista, realitzadora i muntadora. Les seues produccions (El vent és això, per exemple) han sigut exhibides, tant en televisions locals com nacionals, així com en diferents festivals.

La mirada captiva

Al costat d'estudiants de Comunicació Audiovisual, Marina Segarra es va encarregar de la direcció acadèmica i la producció executiva de “La mirada cautiva”. Una revista audiovisual que va sorgir “per a unir i donar sentit” a totes les peces que anualment es produïen en el marc de l'assignatura Realització de productes de no-ficció. Amb aquesta sèrie de continguts audiovisuals, es buscava “reflexionar sobre la Comunicació Audiovisual”, acostar-se a aquest territori i observar-lo des de diversos punts de vista. 

Seminari E 606, Sala Marina Segarra al Campus de Gandia

Per la seua dedicació docent, investigadora i professional. Per la seua vinculació amb els mitjans audiovisuals. Per haver impulsat els estudis universitaris de Comunicació Audiovisual al Campus de Gandia… des d'ara, es compta amb una sala que porta el seu nom: Sala Marina Segarra, situada en la sisena planta de l'edifici E del campus universitari.

(21/07/2022)



EMAS upv