- -
UPV
 

No significa no

No significa no

El rector Francisco Mora llig un manifest contra la violència de gènere. "Necessitem l'esforç de cada membre de la societat per a eradicar-la"

[ 23/11/2017 ]

La Universitat Politècnica de València s'uneix a la commemoració del 25N, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra la Dona. El rector, Francisco Mora, llegirà el divendres 24, a les 11 h, a l'Àgora del campus de Vera un manifest en el qual insta els membres de la comunitat universitària a sumar-se al Pacte valencià contra la violència de gènere i masclista, com va fer la institució el passat mes de setembre.



El text afirma que "la lluita per a l'eradicació de la violència compta amb la Universitat Politècnica de València i el seu compromís ferm amb les accions i iniciatives que sumen esforços institucionals dirigits a posar fi al sofriment personal i a la pèrdua social que suposa la violència".



No significa no


"La violència de gènere necessita de l'esforç de cada membre de la nostra societat per a eradicar-la", continua el text. Per aquest motiu, per al rector, "és una satisfacció que la Universitat haja participat activament en els treballs conduents al Pacte valencià contra la violència de gènere i masclista".



En concret, ha sigut la Unitat d'Igualtat de la Universitat Politècnica de València, sota la direcció del Vicerectorat de Responsabilitat Social i Cooperació, la que ha format part del grup de treball per a l'elaboració del document i integra la Comissió de Seguiment del pacte.



Formació per a combatre la violència


El Pacte considera en els cinc eixos que té un total de 293 mesures, en les quals les universitats públiques valencianes n'intervenen directament en 40. "La formació és la nostra aliada per a combatre la violència i és ací on la Universitat aporta, des de la responsabilitat social, la seua col·laboració per a posar fi a estereotips, pràctiques i convencionalismes que mantenen un ideari de violència contra la dona", recalca el document.



Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra la Dona


El Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra la Dona va ser declarat per l'Assemblea General de les Nacions Unides l'any 1999 per a denunciar la violència que s'exerceix contra les dones a tot el món i reclamar polítiques per a la seua eradicació. Es va triar aquesta data perquè coincideix amb l'assassinat de les tres germanes Mirabal, activistes polítiques de la República Dominicana, el 1960.



A més de la lectura del manifest contra la violència cap a les dones per part del rector de la Universitat Politècnica de València, Francisco Mora, des del Vicerectorat de Responsabilitat Social i Cooperació es guardarà un minut de silenci, que conclourà amb la solta de globus negres i blancs en record de les dones i els seus fills i filles víctimes de la violència masclista.





Notícies destacades


Fins a 900€ per estudiant Fins a 900€ per estudiant
La UPV posa en marxa la seua convocatòria d'ajudes d'acció social per al present curs acadèmic
Lluita contra el ciberassetjament sexual a menors Lluita contra el ciberassetjament sexual a menors
La UPV ha organitzat el congrés internacional Enfocaments Interdisciplinaris per a la Protecció de la Infància en Internet, del projecte d'investigació Stoponsexgroom
Edicions Maior: 25 anys Edicions Maior: 25 anys
La UPV exhibeix una selecció excepcional de la històrica galeria balear, referència internacional de la gràfica contemporània
QS rànquings per matèries QS rànquings per matèries
La UPV, reconeguda com a millor universitat d'Espanya per a estudiar tant Enginyeria Agroalimentària i Forestal com Art i Disseny
Activa el teu futur Activa el teu futur
El CFP organitza tallers, ponències i activitats per a donar a conèixer els títols propis de la UPV
Èxit de la nova edició del Fòrum d'Ocupació del campus de Gandia Èxit de la nova edició del Fòrum d'Ocupació del campus de Gandia
Més de 300 joves han assistit a la fira de l'ocupació, que ha reunit 44 entitats amb un centenar d'ofertes



EMAS upv