- -
UPV
 

Índex h

5 científics que treballen en la UPV -A. Corma, J. Martí, R. Ruiz, S. Martorell i J. Lloret- són els millors d'Espanya en les seues respectives disciplines

[ 07/03/2016 ]
Índex h

Els investigadors Avelino Corma, Javier Martí, Rubén Ruiz, Sebastián Martorell i Jaime Lloret, que desenvolupen la seua activitat en la Universitat Politècnica de València (UPV), són els millors d'Espanya en les seues respectives disciplines segons l'índex h, sistema que mesura la seua qualitat científica a partir del nombre de citacions dels seus articles.


El rànquing, elaborat pel Grup per a la Difusió de l'Índex h (DIH) a partir de la base de dades sobre publicacions científiques ISI Web of Knowledge, estableix una classificació específica per a cadascuna de les disciplines emmarcades dins de les set àrees de coneixement considerades: biologia, ciències de la salut, ciències de la terra, física, matemàtiques, química i tecnologia, enginyeria i ciències aplicades.


La citada classificació, l'última actualització de la qual va tenir lloc el passat mes de febrer en les branques de Matemàtiques, Informàtica i Ciències de Materials, detalla tant l'índex h de cada investigador com el seu factor h, la relació entre el valor h del científic i la mitjana dels del rànquing del camp al que pertany.


Avelino Corma (UPV-CSIC), científic espanyol amb millor índex h


Avelino Corma, professor de recerca del Consell Superior de Recerques Científiques en l'Institut de Tecnologia Química (ITQ, centre mixt UPV-CSIC), no solament encapçala el camp de química física sinó que, a més, és el científic espanyol amb millor índex h.


També són líders nacionals en els seus respectius àmbits Javier Martí, director del Centre de Tecnologia Nanofotònica (en el camp de l'enginyeria elèctrica i electrònica); Rubén Ruiz, membre de l'Institut de Tecnologia Informàtica (en recerca operativa i la gestió); Sebastián Martorell, investigador del Grup de Medi ambient i Seguretat Industrial (en enginyeria industrial); i Jaime Lloret, investigador del campus de Gandia, (en telecomunicacions).


Quatre investigadors més de la UPV, en segona posició


Al costat dels cinc investigadors que lideren les seues disciplines, altres quatre científics de la UPV apareixen en segona posició dels seus respectius camps: Raúl Payri, de l'Institut CMT-Motors Tèrmics (en enginyeria mecànica); Jordi Payá, de l'Institut de Ciència i Tecnologia del Formigó (ICITECH), (en tecnologies de la construcció i l'edificació); Antonio Monforte, científic titular en l'Institut de Biologia Molecular i Cel·lular de Plantes (IBMCP), centre mixt UPV-CSIC (en horticultura); i Francisco Aparisi, del Centre de Gestió de la Qualitat i del Canvi (en enginyeria industrial).


A més, el rànquing situa a Hermenegildo García (ITQ) com a tercer classificat en química física; mentre que són quarts José Duato, del Grup d'Arquitectures Paral·leles (en informàtica-teoria i mètodes); Mª Victoria Borrachero, de l'ICITECH (en tecnologies de la construcció i l'edificació); Francisco Javier Salvador, del CMT-Motors Tèrmics (en enginyeria mecànica); i Sebastián Martorell, que a més de liderar el rànquing en enginyeria industrial, apareix en quart lloc en recerca operativa i gestió.


Així mateix, altres cinc investigadors se situen en el top five de les seues disciplines: Francisco Boscá, investigador científic del CSIC en l'ITQ (en biofísica); Santiago Francisco Elena, de l'IBMCP (en virologia); Jaime Gómez, de l'Institut d'Enginyeria de l'Aigua i Medi ambient, (en recursos hídrics) -que a més és el primer professor universitari del camp, ja que els quatre que li precedeixen pertanyen al CSIC-; José Mª Monzó de l'ICITECH, (en tecnologies de la construcció i l'edificació); i José Ramón Serrano, del CMT-Motors Tèrmics, (en enginyeria mecànica).


Un total de 29 científics UPV, entre els 10 millors d'Espanya en 32 disciplines


Si s'amplia la llista al top tingues de cada disciplina, la UPV compta amb 13 científics classificats més al marge dels ja citats, la qual cosa suposa un total de 29 entre els 10 millors d'Espanya en un total de 32 disciplines (Martorell, Elena i Serrano apareixen, cadascun, en l'elit de dos camps diferents).


En el camp de l'enginyeria mecànica, els investigadors del CMT-Motors Tèrmics José Mª Desantes i Francisco Payri apareixen en sisè lloc, idèntica posició a la qual ocupen Ramón Martínez Máñez, director del Centre de Reconeixement Molecular i Desenvolupament Tecnològic, (en química multidisciplinària), i l'investigador de l'IBMCP Ramón Serrano (en bioquímica i biologia molecular).


Alfred Peris, de l'Institut de Matemàtica Pura i Aplicada, és setè en Matemàtiques; mateix lloc que ocupa Antonio Sala, de l'Institut ai2, en automatització i control. Per la seua banda, Santiago Elena (IBMCP) i Vicente Fornés (ITQ), ocupen la vuitena posició en genètica i química física, respectivament.


Tres novens i dos dècims


Ricardo Flores, professor de recerca del CSIC en l'IBMCP; Alberto Ferrer, investigador del Grup d'Enginyeria Estadística Multivariante; i José Ramón Serrano (CMT-Motors Tèrmics) són novens en virologia, estadística i probabilitat, i termodinàmica, respectivament.


Completen aquesta llista d'investigadors UPV d'elit dos dècims posats, el del director de l'Institut de Matemàtica Pura i Aplicada, José Bonet, en Matemàtiques, i el del professor emèrit Pedro Albertos en automatització i control.


Notícies destacades


Fins a 900€ per estudiant Fins a 900€ per estudiant
La UPV posa en marxa la seua convocatòria d'ajudes d'acció social per al present curs acadèmic
Lluita contra el ciberassetjament sexual a menors Lluita contra el ciberassetjament sexual a menors
La UPV ha organitzat el congrés internacional Enfocaments Interdisciplinaris per a la Protecció de la Infància en Internet, del projecte d'investigació Stoponsexgroom
Edicions Maior: 25 anys Edicions Maior: 25 anys
La UPV exhibeix una selecció excepcional de la històrica galeria balear, referència internacional de la gràfica contemporània
QS rànquings per matèries QS rànquings per matèries
La UPV, reconeguda com a millor universitat d'Espanya per a estudiar tant Enginyeria Agroalimentària i Forestal com Art i Disseny
Activa el teu futur Activa el teu futur
El CFP organitza tallers, ponències i activitats per a donar a conèixer els títols propis de la UPV
Èxit de la nova edició del Fòrum d'Ocupació del campus de Gandia Èxit de la nova edició del Fòrum d'Ocupació del campus de Gandia
Més de 300 joves han assistit a la fira de l'ocupació, que ha reunit 44 entitats amb un centenar d'ofertes



EMAS upv