- -
UPV
 

HackForGood 2016

La UPV acull els dies 26 i 27 de febrer una nova edició del hackathon per a desenvolupadors d'aplicacions que contribuïsquen a resoldre reptes socials

[ 04/02/2016 ]
HackForGood 2016

els dies 26 i 27 de febrer una nova edició del HackForGood, una iniciativa que aconsegueix ja la seua quarta edició i que reunirà de forma simultània en altres 20 universitats espanyoles a més de mil 'hackers', els qui tractaran de desenvolupar aplicacions tecnològiques que contribuïsquen a crear un món millor per a les persones i una societat més sostenible.


La UPV serà una de les catorze seus del HackForGood 2016, un 'hackathon' (terme que integra els conceptes de marató i hacker - pirata informàtic -, al·ludint a una experiència col·lectiva que persegueix la meta comuna de desenvolupar aplicacions de forma col·laborativa en un l de temps curt), on joves desenvolupadors competiran per dissenyar la millor app.


La iniciativa, promoguda per Telefónica a través del seu programa d'innovació oberta Telefónica Open Future, l'ETSI de Telecomunicació de la Universitat Politècnica de Madrid, la Fundació Hazloposible i la start up MashmeTV amb el suport de la xarxa de càtedres Telefònica, premiarà als equips que desenvolupen millors aplicacions tecnològiques que ajuden a millorar la vida de les persones.


Les aplicacions es podran desenvolupar de forma individual o en grup, i el jurat tindrà en compte la formació d'equips multidisciplinaris que incloguen tots els perfils necessaris per al desenvolupament de serveis i aplicacions: tècnics, dissenyadors, informàtics, sociòlegs, enginyers, emprenedors socials i persones de l'àmbit social, etc.-.


Possibilitat de plantejar nous reptes o d'unir-se als proposats per l'organització


A través de l'enllaç que figura a peu de pàgina, totes les persones i organitzacions interessades poden accedir als reptes ja proposats: Crear una aplicació que a partir de les fonts de dades obertes dels ajuntaments facilite als ciutadans el gaudi d'una ciutat millor; desenvolupar una llotja o marketplace de productes d'agroecologia; construir una aplicació mòbil per a connectar a persones que volen fer voluntariat amb les necessitats de les entitats socials o dissenyar un sistema per a reduir la contaminació atmosfèrica en les ciutats


No obstant açò, a més d'aquests reptes plantejats pels organitzadors, qualsevol persona pot proposar els seus propis sempre que estiguen relacionats amb els temes proposats en aquesta quarta edició i el focus principal de la qual és fer ús de l'enorme quantitat de dades que es generen en l'era digital (Big Data) per a desenvolupar aplicacions i serveis que contribuïsquen a millorar la vida de les persones.


A València es consideraran com d'especial rellevància els projectes d'innovació social que utilitzen Arduino o Intel per a dur a terme els desenvolupaments.


Importants beques i premis econòmics


HackForGood inclou a més premis molt atractius, tant a nivell econòmic com d'oportunitats, començant pels 8.000 euros destinats per a la millor proposta a nivell nacional i catorze premis de 2.000 euros, un per a cadascuna de les seus: Madrid, Barcelona, València, Alacant, Murcia, Ciudad Real, Sevilla, Màlaga, Las Palmas de Gran Canaria, Càceres, Salamanca, Valladolid, León i Vigo, per a les millors aplicacions locals


A més, es repartiran 8.000 euros per a les millors aplicacions que resolguen reptes relacionats amb l'educació i la discapacitat intel·lectual així com para aquells que basen el seu desenvolupament en l'ús de jocs seriosos o que tinguen el millor disseny


També hi haurà un premi que consistirà en un cap de setmana formatiu en emprenedoria social al costat de la possibilitat de passar al nivell 2 del programa 'Think Big' de la Fundació Telefònica. En aquest nivell els participants accediran a formació, comptaran amb l'ajuda d'un mentor i fins a 3.000 euros de finançament per a dur a terme el seu projecte. A més, entre tots els guanyadors locals es triarà al guanyador nacional que serà premiat amb una passada directa al nivell 2 de 'Think Big'.


Altres premis, com el patrocinat per Open Future, consisteixen a afavorir que la idea original evolucione cap a una 'startup', o que entre diverses seus desenvolupen les millors aplicacions (es repartiran 4.000 euros amb un primer premi de 3.000 euros a la millor aplicació multisede), així com premis formatius amb beques per al desenvolupament de màsters en sistemes d'informació i adreça d'empreses, entre unes altres recompenses a les quals els participants podran accedir.


Tots els equips guanyadors formaran part de l'ecosistema d'emprenedoria i de Telefónica Open **Future i així podran donar continuïtat al seu projecte i beneficiar-se dels programes de la companyia de formació i mentorización, i aconseguir finançament addicional per als desenvolupaments.


Inscripció gratuïta


La inscripció, completament gratuïta, ja està oberta i pot realitzar-se a través de l'enllaç que figura en aquesta mateixa pàgina. El lloc de realització del hackathon serà l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de Telecomunicació (ETSIT), del campus de Vera de la UPV.


A la Universitat Politècnica de València, la hackató l'organitzen les Escoles d'Enginyeria Informàtica (ETSINF) i d'Enginyers de Telecomunicació (TelecomVLC) amb el patrocini de la Càtedra Telefónica en Tecnologies per a la Innovació Social i Ambiental i la col·laboració de l'Institut Idees.


La passada edició del HackForGood València va reunir a l'Escola de Telecomunicació de la UPV, com a participants, prop de 60 hackers i 6 equips, i va destacar, una vegada més, per la qualitat tècnica i humana dels equips en qüestió. L'equip guanyador valencià va vèncer amb la proposta Smart Bee, un projecte per a monitorar el dia a dia dels ruscos situats a Espanya.


Notícies destacades


Fins a 900€ per estudiant Fins a 900€ per estudiant
La UPV posa en marxa la seua convocatòria d'ajudes d'acció social per al present curs acadèmic
Lluita contra el ciberassetjament sexual a menors Lluita contra el ciberassetjament sexual a menors
La UPV ha organitzat el congrés internacional Enfocaments Interdisciplinaris per a la Protecció de la Infància en Internet, del projecte d'investigació Stoponsexgroom
Edicions Maior: 25 anys Edicions Maior: 25 anys
La UPV exhibeix una selecció excepcional de la històrica galeria balear, referència internacional de la gràfica contemporània
QS rànquings per matèries QS rànquings per matèries
La UPV, reconeguda com a millor universitat d'Espanya per a estudiar tant Enginyeria Agroalimentària i Forestal com Art i Disseny
Activa el teu futur Activa el teu futur
El CFP organitza tallers, ponències i activitats per a donar a conèixer els títols propis de la UPV
Èxit de la nova edició del Fòrum d'Ocupació del campus de Gandia Èxit de la nova edició del Fòrum d'Ocupació del campus de Gandia
Més de 300 joves han assistit a la fira de l'ocupació, que ha reunit 44 entitats amb un centenar d'ofertes



EMAS upv