Jorge Caus Pertegaz, enòleg i director tècnic del celler La Viña, ha sigut distingit amb la Medalla d'Or al Mèrit Vitivinícola, un guardó que es va lliurar en el transcurs de l'XI edició de la Nit del Vi de la DOP València, celebrada a l'Hesmifèric de la Ciutat de les Arts i les Ciències, el passat 26 de juny.
Amb aquesta Medalla d'Or, la DOP València reconeix el treball de Jorge Caus al capdavant de l'equip tècnic del celler La Viña (la Font de la Figuera), adscrit a la citada denominació i pertanyent al grup de cellers ANECOOP.
Jorge Caus és enginyer agrònom i llicenciat en Ciència i Tecnologia dels Aliments per la Universitat Politècnica de València. La seua trajectòria professional ha estat sempre vinculada al sector vitivinícola, en el qual té 20 anys d'experiència.
Des del 2009, dirigeix l'equip tècnic del celler La Viña (la Font de la Figuera), càrrec que exerceix en l'actualitat. Així mateix, té experiència docent en formació de postgrau sobre vins en màsters de reconegut prestigi, dins i fora d'Espanya, i ha participat en diverses publicacions sobre el sector agroalimentari.
El lliurament d'aquest reconeixement va tenir lloc durant la Nit del Vi, un certamen que organitza la DOP València, en el qual enguany han participat més de 40 cellers amb les seues propostes més noves i innovadores, i que també reuneix prop d'un miler de persones entre restauradors, hotelers, tendes especialitzades, comerç, hotels, distribuïdors, mitjans de comunicació i prescriptors destacats de la Comunitat Valenciana, amb l'objectiu de transmetre la qualitat dels vins valencians i aconseguir una major implicació a l'hora de promoure'n el consum.
Durant l'esdeveniment es van distingir també diverses empreses i entitats que han estat donant suport a la promoció del vi adscrit a aquesta denominació. La DOP València ven milions de botelles de vi a l'any i es troba entre les cinc primeres d'Espanya en volum, reconeixement i prestigi.
Notícies destacades