L'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agronòmica i del Medi Natural (ETSEAMN) de la Universitat Politècnica de València (UPV) ha atorgat el Premi Terroir al fundador del celler Dominio de Pingus, Peter Sisseck, pel seu maneig i interpretació del terrer, pel treball dels ceps vells de la varietat ull de llebre (tempranillo) i en reconeixement a la singularitat dels seus vins, mundialment reconeguts en l'actualitat.
L'ETSEAMN atorga el guardó a través del Grup Terroir Vitícola, especialitzat en l'estudi i el desenvolupament de les diferents tècniques per al coneixement dels terrers vitícoles, i amb l'objectiu de reconèixer els mèrits i esforços que realitzen els cellers que defensen la cultura del vi de clos.
El vi, com a part de la revolució gastronòmica
L'acte de lliurament, presidit pel rector de la UPV, Francisco Mora, ha tingut lloc a la sala d'actes de l'ETSEAMN i ha comptat amb la presència del president de la Reial Acadèmia de Gastronomia, Rafael Ansón, que ha oferit la conferència "El big bang de l'alimentació en l'era digital", sobre la revolució de la gastronomia, possible gràcies a les tecnologies de la comunicació, i a la qual el vi no ha sigut aliè.
A més, el president de la denominació d'origen Ribera del Duero, Enrique Pascual, ha agraït a la UPV el reconeixement "a un dels cellers més prestigiosos i a l'enòleg més valorat de la seua denominació".
Dominio de Pingus, un petit celler artesanal
Dominio de Pingus és, ara com ara, un dels cellers més famosos del panorama enològic espanyol, malgrat la seua curta existència en relació amb altres marques de la denominació d'origen Ribera del Duero a la qual pertany.
Els closos de Dominio de Pingus estan a 30 quilòmetres de la localitat burgalesa de Roa, petita localitat que pot presumir de produir el vi més buscat d'Espanya i un dels més reconeguts a escala mundial. Es tracta d'un petit celler artesanal, la baixa producció del qual permet una gran cura en la qualitat del producte final.
Notícies destacades