- -
UPV
 

Premi Terroir

L'ETSEAMN de la UPV guardona Peter Sisseck, fundador del celler Dominio de Pingus, en reconeixement a la singularitat dels seus vins

[ 21/11/2014 ]
Premi Terroir

L'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agronòmica i del Medi Natural (ETSEAMN) de la Universitat Politècnica de València (UPV) ha atorgat el Premi Terroir al fundador del celler Dominio de Pingus, Peter Sisseck, pel seu maneig i interpretació del terrer, pel treball dels ceps vells de la varietat ull de llebre (tempranillo) i en reconeixement a la singularitat dels seus vins, mundialment reconeguts en l'actualitat.


L'ETSEAMN atorga el guardó a través del Grup Terroir Vitícola, especialitzat en l'estudi i el desenvolupament de les diferents tècniques per al coneixement dels terrers vitícoles, i amb l'objectiu de reconèixer els mèrits i esforços que realitzen els cellers que defensen la cultura del vi de clos.


El vi, com a part de la revolució gastronòmica


L'acte de lliurament, presidit pel rector de la UPV, Francisco Mora, ha tingut lloc a la sala d'actes de l'ETSEAMN i ha comptat amb la presència del president de la Reial Acadèmia de Gastronomia, Rafael Ansón, que ha oferit la conferència "El big bang de l'alimentació en l'era digital", sobre la revolució de la gastronomia, possible gràcies a les tecnologies de la comunicació, i a la qual el vi no ha sigut aliè.


A més, el president de la denominació d'origen Ribera del Duero, Enrique Pascual, ha agraït a la UPV el reconeixement "a un dels cellers més prestigiosos i a l'enòleg més valorat de la seua denominació".


Dominio de Pingus, un petit celler artesanal


Dominio de Pingus és, ara com ara, un dels cellers més famosos del panorama enològic espanyol, malgrat la seua curta existència en relació amb altres marques de la denominació d'origen Ribera del Duero a la qual pertany.


Els closos de Dominio de Pingus estan a 30 quilòmetres de la localitat burgalesa de Roa, petita localitat que pot presumir de produir el vi més buscat d'Espanya i un dels més reconeguts a escala mundial. Es tracta d'un petit celler artesanal, la baixa producció del qual permet una gran cura en la qualitat del producte final.


Més informació
    Notícia UPV TV



Comparte esta noticia o conecta con la UPV en medios sociales

Bookmark and Share


Notícies destacades


Fins a 900€ per estudiant Fins a 900€ per estudiant
La UPV posa en marxa la seua convocatòria d'ajudes d'acció social per al present curs acadèmic
Lluita contra el ciberassetjament sexual a menors Lluita contra el ciberassetjament sexual a menors
La UPV ha organitzat el congrés internacional Enfocaments Interdisciplinaris per a la Protecció de la Infància en Internet, del projecte d'investigació Stoponsexgroom
Edicions Maior: 25 anys Edicions Maior: 25 anys
La UPV exhibeix una selecció excepcional de la històrica galeria balear, referència internacional de la gràfica contemporània
QS rànquings per matèries QS rànquings per matèries
La UPV, reconeguda com a millor universitat d'Espanya per a estudiar tant Enginyeria Agroalimentària i Forestal com Art i Disseny
Activa el teu futur Activa el teu futur
El CFP organitza tallers, ponències i activitats per a donar a conèixer els títols propis de la UPV
Èxit de la nova edició del Fòrum d'Ocupació del campus de Gandia Èxit de la nova edició del Fòrum d'Ocupació del campus de Gandia
Més de 300 joves han assistit a la fira de l'ocupació, que ha reunit 44 entitats amb un centenar d'ofertes



EMAS upv