- -
UPV
 

VIII Congrés Mulcopim

VIII Congrés Mulcopim

Més de 150 experts internacionals presenten a la UPV nous avanços per garantir el rendiment dels satèl·lits

[ 15/09/2014 ]

La Ciutat Politècnica de la Innovació (CPI), el parc científic de la Universitat Politècnica de València (UPV), acollirà del dimecres 17 al divendres 19 de setembre el VIII Congrés Internacional Mulcopim, on més de 150 experts internacionals donaran a conèixer nous avanços en el camp de les telecomunicacions espacials -concretament, en la prevenció dels fenòmens de descàrrega multipactor, corona i intermodulació passiva.


Com assenyala David Raboso, president del congrés Mulcopim des de fa més de 15 anys, "prevenir aquests fenòmens destructius és essencial per a assegurar el funcionament correcte dels satèl·lits i les naus espacials. Al llarg d'aquests tres dies de conferència, podrem conèixer les últimes recerques en aquest camp a nivell mundial, de cara a garantir el funcionament correcte dels equips de radiofreqüència embarcats".


Un congrés amb dues dècades d'existència


Des de la dècada del 1990, l'Agència Espacial Europea (ESA) organitza aquest congrés internacional sobre els fenòmens esmentats. Els dos primers -multipactor i corona- es produeixen quan la transmissió de radiofreqüència des del satèl·lit a la Terra supera un nivell de potència determinat i provoca camps electromagnètics molt intensos que poden arribar a deteriorar i inhabilitar els components del satèl·lit. D'altra banda, el fenomen de la intermodulació passiva provoca interferències, amb la deterioració consegüent en la qualitat del senyal rebut a la Terra.


Punt de referència mundial per a tots els avanços realitzats en aquest camp de coneixement, Mulcopim suposa també el punt de partida de futures col·laboracions entre la indústria i les diferents institucions d'R+D+I en el sector espacial.


Presentació de nous desenvolupaments per al modelatge i la prevenció dels fenòmens


Al seu torn, durant la celebració d'aquesta trobada internacional, Aurora Software and Testing, empresa derivada de la Universitat Politècnica de València i la Universitat de València, presentarà els seus nous desenvolupaments per al modelatge i la prevenció d'aquests fenòmens.


La vuitena edició del congrés Mulcopim la coorganitzen la Universitat Politècnica de València, la Universitat de València, el Consorci Espacial Valencià (VSC) i l'Agència Espacial Europea (ESA). Així mateix, té el patrocini de les empreses Orbital, Times Microwave, Keysight Technologies, Aurora Software and Testing, Dare Development, Rohde and Schwarz, Distron, CST, Álava Ingenieros i Fulton.


Més informació
    Notícia UPV TV



Comparte esta noticia o conecta con la UPV en medios sociales

Bookmark and Share


Notícies destacades


Fins a 900€ per estudiant Fins a 900€ per estudiant
La UPV posa en marxa la seua convocatòria d'ajudes d'acció social per al present curs acadèmic
Lluita contra el ciberassetjament sexual a menors Lluita contra el ciberassetjament sexual a menors
La UPV ha organitzat el congrés internacional Enfocaments Interdisciplinaris per a la Protecció de la Infància en Internet, del projecte d'investigació Stoponsexgroom
Edicions Maior: 25 anys Edicions Maior: 25 anys
La UPV exhibeix una selecció excepcional de la històrica galeria balear, referència internacional de la gràfica contemporània
QS rànquings per matèries QS rànquings per matèries
La UPV, reconeguda com a millor universitat d'Espanya per a estudiar tant Enginyeria Agroalimentària i Forestal com Art i Disseny
Activa el teu futur Activa el teu futur
El CFP organitza tallers, ponències i activitats per a donar a conèixer els títols propis de la UPV
Èxit de la nova edició del Fòrum d'Ocupació del campus de Gandia Èxit de la nova edició del Fòrum d'Ocupació del campus de Gandia
Més de 300 joves han assistit a la fira de l'ocupació, que ha reunit 44 entitats amb un centenar d'ofertes



EMAS upv